22 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Upucao psa iz službenog pištolja

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U nedjelju je u Borovu policajac, koji je bio izvan dužnosti, iz službenog pištolja ubio psa koji je istrčao iz jednoga dvorišta i napao njegovog psa koji je bio na uzici. Zbog toga je vlasnik ubijenog psa Stefan Pejaković iz Vukovara protiv policajca D.B. podnio kaznenu prijavu, piše Večernji listi. Vlasnik je pojasnio kako je njegov pas mješanac staforda koji je nekako otvorio kapiju dvorišta i napao labradora s kojim su bili policajac i njegova supruga.

“Na Rexu su bile dvije ulazne i dvije izlazne rane. Metak mu je slomio kralježnicu pa se s ceste na prednjim nogama dovukao do dvorišta gdje je ubrzo i uginuo. Nije mi jasno zašto policajac izvan službe, dok je u civilu i šeta sa suprugom, nosi pištolj. Zašto nije pucao u zrak kako bi ga uplašio nego je odmah pucao u njega. Pucao je da ga ubije i to na ulici, na javnom mjestu. Znači li to da svi trebamo početi nositi pištolje po ulici i ponašati se kao lokalni šerifi”, pita se vlasnik psa.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je za medije kako je policajac opravdano pucao iz službenoga pištolja i da stoga neće protiv njega biti poduzimani nikakvi daljnji koraci. Pojašnjava kako policajci i izvan dužnosti mogu nositi službeno naoružanje pod uvjetom da se oružje ne ističe preko odjeće.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno