Hrvatska obrtnička komora i ove je godine dodijelila najviša priznanja najzaslužnijim obrtnicima, pojedincima i institucijama. Svoje prijedloge dalo je i Udruženje obrtnika Vinkovci koje je priznanja za doprinos razvoju obrtništva uručila na sjednici Upravnog odbora.

U okviru svečane Akademije Hrvatske obrtničke komore, svake se godine najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodjeljuju nagrade i priznanja. Obrtništvo je jedan od glavnih pokretača gospodarskog razvoja i napretka, pa je svoje prijedloge dalo i Udruženje obrtnika Vinkovci. Svi predloženi kandidati dobili su priznanja, a uručila ih je predsjednica Udruženja Ljubica Brdar.

Na sjednici Skupštine Udruženja koja je održana u studenome, Slavici Musa, vlasnici Krojačkog obrta „Modni atelje Musa“, uručena je Povelja komore. Slavica je otvorila obrt prije 15 godina, a osnovna djelatnost je kreiranje i dizajniranje tekstila i odjeće na bazi tradicijskih motiva.

Na sjednici Upravnog odbora Udruženja, održanoj 16. prosinca, priznanja su uručena i ostalim predloženim kandidatima. Tako je Zahvalnicu komore dobio Krešimir Španić, vlasnik obrta za frizerske usluge Španić. Svojim idejama i prijedlozima značajno doprinosi razvoju frizerske struke, a u dosadašnjem razdoblju stekao reputaciju jednog od najuspješnijih frizera u Vinkovcima. Zahvalnicu je dobio i Mario Orešković, suvlasnik Zajedničkog obrta za očnu optiku, optometriju i trgovinu Express Foto optika Orešković. Bavi se proizvodnjom optičkih instrumenata, trgovinom naočala, leća i fotopribora te djelatnošću zdravstvene zaštite – optometrijom. Express foto optika Orešković stekla je u dosadašnjem 24-godišnjem razdoblju zavidan ugled kod građana i poslovnih partnera, a od prošlog ljeta došlo je do širenja ove uspješne obiteljske firme.

Priznanja komore dobili su Dinko Lovretić i Dražen Tolušić. Dinko Lovretić vlasnik je Obrta Metal Lovretić. Od početne male obrtničke radionice nastala je respektabilna tvrtka sa 14 zaposlenih metalskih radnika te sa širokim asortimanom čeličnih, limarskih i metalnih proizvoda. Obrt se bavi proizvodnjom metalne galanterije, metalnih konstrukcija, bravarije i pružanjem limarskih usluga na području cijele Republike Hrvatske, a proizvodni pogon u Vinkovcima ukupne je površine 750 m2, od čega oko 300 m2. Dražen Tolušić vlasnik je obrta za popravak, održavanje i prijepis motornih vozila, cestovni prijevoz, usluge i trgovinu Toki. Dražen je majstor autoelektričar,  a osnovne djelatnosti obrta su  održavanje i električarski popravci motornih vozila, popravci vanjskih i unutarnjih guma te podešavanje i zamjena guma te cestovni prijevoz vozila.