- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Vukovaru je danas održana svečana sjednica Gospodarskoga vijeća Županijske komore Vukovar, a na kojoj je najuspješnijim tvrtkama naše županije za 2018. godinu uručeno priznanje Zlatna kuna. Ujedno su tvrtkama koje slave značajnije obljetnice uručena posebna priznanja, a njih je 30-tak.

Najuspješnija velika tvrtka u našoj županiji je Boso iz Vinkovaca, srednja Grad Export, također iz Vinkovaca, a mala Seges iz Županje. Za odabir najboljih presudilo je 18 parametara, istaknula je predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković.

“To su parametri koje poduzeća prikazuju u njihovim poslovnim izvještajima, ukupni prihod, dohodak, dobit, prosječne plaće, investicije i slično”, istaknula je Ivanković

Tvrtka Seges iz Županje bavi se otkupom poljoprivrednih proizvoda i ima 14 zaposlenih. Zlatna kuna za najuspješniju malu tvrtku bit će im poticaj za još bolji rad. “U današnje je vrijeme teško, složeno i naporno raditi, a ovakve nagrade su poticaj. Opredijelili smo se za vanjsko tržište i pretežno se bavimo izvozom poljoprivrednih proizvoda”, istaknuo je direktor Segesa Miroslav Jurić.

Grad-export iz Vinkovaca dobitnik je ukupno sedam Zlatnih kuna. Ova uspješna srednja tvrtka zapošljava 200-tinjak radnika. “Sigurno da nam je i ova Zlatna kuna veliki poticaj i želja za napretkom kao i nagrada. Plaće smo radnicima u zadnjih tri godine povećali između 15 i 20 posto, zadovoljni su, a i mi s njima jer poduzeće čine radnici”, rekao je Alen Šimić iz tvrtke Grad-export.

Direktor najuspješnije velike tvrtke u našoj županiji za 2018. godinu Bosiljko Stanić kaže da uspjevaju pozitivno poslovati unatoč teškoj situaciji i nedostatku muške radne snage.

“Drago mi je što je HGK prepoznala naš rad. Borimo se, krenuli smo prije 29 godina s jednim kioskom, a danas cijela grupacija ima 1600 zaposlenih. Posao ide relativno solidno, ne cvjeta, ali i ne tone osim ponekoga potresa koji nas pogodi svakih par godina, no uspijevamo to amortizirati. Uglavnom imamo žensku radnu snagu, no muška je problem jer nema vozača, nema majstora. U tom smo smislu u cijeloj grupaciji zaposlili smo gotovo 80 Nepalaca te desetak radnika iz Srbije, Makedonije i s Kosova. Nekako se pokrivamo, no problem je ljeti kao i kvaliteta radne snage”, rekao je Stanić, direktor Bose.

Dodjelu Zlatne kune u ime Vukovarsko-srijemske županije pratio je župan Božo Galić, a u ime Grada Vukovara zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.