Božić će i ove godine biti ljepši za naše najstarije sugrađane. Naime, Grad Vinkovci će umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Vinkovaca, povodom nadolazećeg blagdana Božića isplatiti jednokratne novčane naknade.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Grada Vinkovaca, božićnica će biti isplaćena umirovljenicima s prebivalištem na području Grada čija ukupna mirovinska primanja u mjesecu prije isplate ove novčane naknade ne prelaze iznos od 2 tisuće kuna. Ukoliko iznos mirovinskog primanja iznosi do 1000 kuna, iznos jednokratne novčane naknade iznosit će 400 kuna. Za primanja od 1.000,01 kune do 1.500,00 kuna umirovljenici će dobiti božićnicu u iznosu od 300 kuna, dok će jednokratna novčana naknada od 200 kuna biti isplaćena onima čija su mirovinska primanja od 1.500,01 do 2.000,00 kuna

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na božićnicu su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih  mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora  i inozemne mirovine.

Korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, priznatih bez primjene međunarodnih ugovora, koji se nalaze na ispisu korisnika mirovine na području Grada s iznosom do 2.000,00 kuna, božićnicu mogu podići osobno uz predočenje osobne iskaznice.

Sve ostale informacije te potrebnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.