13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Uskoro drugi album britanske rock atrakcije Royal Blood

Više od autora

- vl promo-

Nakon što su 2014. godine izbacili istoimeni debi album, bend Royal Blood postali su ‘vruća roba’ na britanskom otoku, a s vremenom i šire. Danas, dvije godine kasnije, ovaj je dvojac napokon najavio izlazak drugog studijskog albuma koji nosi naziv ‘How Did We Get So Dark?’ i koji će biti objavljen u petak 16. lipnja. Album je najavljen singlom ‘Lights Out’.

Proboj Royal Blooda na svjetsku, glazbenu scenu bio je stvarno velik. Njihov album bio je najbrže prodavan britanski rock album unutar tri godine, osvojili su broj 1 britanske ljestvice, debitirali na broju 5 Billboardove Top 200 ljestvice. Ukupna prodaja albuma brojala se u preko milijun primjeraka.  Prije negoli su se snašli, nastupali su za Howarda Sterna, našli se na turneji s Foo Fightersima, u New Yorku dijelili garderobu s Jimmyjem Pageom, te od iste legend na dodjeli nagrada BRIT bili predstavljeni kao najbolji britanski bend 2015..

Deset pjesama koliko će ih biti uvršteno na ‘How Did We Get So Dark?’ napisane su kao instrumentali tijekom studijskih sesija u Brightonu, Hollywoodu, Los Angelesu i Nashvilleu.  Tekstovi su došli nešto kasnije, a napisao ih je pjevač i basist Mike Kerr.

Tijekom studenog 2016. godine, Kerr i bubnjar Ben Thatcher su u društvu producenta Jolyona Thomasa proveli šest tjedana u studiju u Brusselsu. Album je napokon dovršen u Londonu I to pod paskom ko-producenta Toma Dalgetyja s kojime su surađivali i na debiju.

‘How Did We Get So Dark?’će biti objavljen na CD-u te u digitalnom formatu.

Popis pjesama: How Did We Get So Dark? / Lights Out / I Only Lie When I Love You / She’s Creeping / Look Like You Know / Where Are You Now? / Don’t Tell / Hook, Line and Sinker / Hole In Your Heart / Sleep

ROYAL BLOOD: LIGHTS OUT [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno