Grad Vinkovci kontinuirano radi na izgradnji te modernizaciji javne rasvjete i usklađivanju s EU standardima. Tamo gdje je to potrebno gradi se nova javna rasvjeta, a ostale ulice dobivaju nove štedne LED svjetiljke. Isto tako radi se i na uređenju pješačkih staza i parkirališnih mjesta.

Tako su ovih dana krenuli novi radovi na izgradnji rasvjete u ulici Marije Jurić Zagorke, a koje je jutros obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima.

“Riječ je o projektu koji obuhvaća postavljenje nove rasvjete u devet ulica vrijednosti oko milijun i osamsto tisuća kuna. Uz ovu ulicu nova rasvjeta biti će izgrađena i u ulici Stanka Vraza te će tako svih devet ulica dobiti novu i modernu javnu rasvjetu. Osim što će novom rasvjetom ulice biti ljepše dolazimo i do značajne uštede u potrošnji električne energije što nam je i konačni cilj.”, rekao je Bosančić dodavši kako će se nastaviti i dalje ovim tempom raditi na zamjeni starih i dotrajalih lampi, kako bi do kraja mandata grad bio ljepši, ali isto tako i uštediti značajna sredstva građanima.

 

Osim komunalne infrastrukture, grad nastavlja s uređenjem kulturnih dobara koji za Vinkovčane imaju posebno značenje. Tako je u tijeku i obnova kapelice sv. Roka koja koju su Vinkovčani podigli 1935. godine u slavu sv. Roka, a kako bi grad ostao pošteđen gladi, rata i bolesti. “S obzirom na to da se ovaj spomenik nalazi na zanimljivom mjestu želimo mu vratiti njegov stari sjaj, a osim što je podignut s određenom namjenom želimo da bude i ukras gradu.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Obnova ovog spomenika trebala bi biti gotova početkom slijedećeg mjeseca.