25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Uskoro nova šetnica uz obalu Bosuta

Više od autora

- vl promo-


Danas je gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje grada, Dalibora Šandrka obišao tekuće radove na izgradnji staze uz obalu Bosuta.

Intenzivna revitalizacija obale i rijeke Bosut najavljena je još prošle godine. Staza će u konačnici ići iz centra do same brane. Trenutno se vrše zahvati na dionici od novoga mosta na obilaznici do brane, a u sljedećoj fazi bio bi pokriven prostor između mostova. Naposljetku, nova će se cesta u završnoj fazi spojiti s parkiralištem na Trgu dr. Franje Tuđmana.

“Najveći dio ćemo pokriti sada što čini gotovo 3 kilometra, u drugoj fazi mislim da ima otprilike kilometar staze, a onda ostaje dio između mostova u samom centru grada. U centru ne bi bio preveliki problem raditi stazu kada ne bi morali ponajprije stabilizirati teren pogotovo u dijelu iza bivše klaonice gdje se mora nasuti jedan cijeli sloj koji će moći nositi stazu do centra grada”, istaknuo je gradonačelnik.

Naposljetku, nova će staza izravno spojiti dijelove grada Trbušance i Sopot, a cijela će biti na raspolaganju za biciklizam, šetanje i boravak u prirodi. Vrijednost prve faze je 1.900.000 kuna, a projekt izgradnje šetnice, Grad Vinkovci izvodi u suradnji s Hrvatskim vodama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno