Predstavnici hotelijerskih tvrtki Valamar Riviera iz Poreča, Aminess Laguna Hoteli iz Novigrada, Hotel Malin iz Malinske te Općine Tar-Vabriga i Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga u Vukovaru su se sastali s čelništvom Vukovarsko-srijemske županije, ali i održali radni sastanak s predstavnicima Agro-klastera i OPG-ova s područja najistočnije hrvatske županije. Župan Božo Galić izjavio je kako je to prvi korak u dogovoru suradnje poljoprivrednih proizvođača i velikih hotelijera koji su iskazali interes za niz proizvoda što bi se već iduće turističke sezone mogli naći u njihovoj ponudi.

Naša županija ima kvalitetne proizvođače koji su već sada prisutni u ponudi raznih hotela i mogu osigurati znatne količine proizvoda. Predstavnici hotelijerskih tvrtki iskazali su zainteresiranost za suhomesnate proizvode, sireve i vina, a razmišlja se i o projektu proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja, koji bi garantirao dugoročnu suradnju, dok su neki hotelijeri zainteresirani i za ekoproizvode. Na sastanku je istaknuto kako je u nekim segmentima osnovni problem količina, a drugi je distribucija i logistika. Ako povećaju proizvodnju, moraju osigurati distribucijske kanale i distribucijske centre, odnosno hladnjače i skladišta na moru.

Kako bi se prilagodili zahtjevima hotelijera, proizvođači bi morali prilagoditi i asortiman, posebice kada je riječ o suhomesnatim proizvodima.