28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Uskrs je u naš park stigao uz najveće uskršnje gnijezdo do sada

Više od autora

- vl promo-


Odjel za kulturu i turizam Grada Vinkovaca već tradicionalno predočava svoje kreativne ideje u ukrašavanje vinkovačkog parka, ovaj put povodom najvažnijeg kršćanskog blagdana – Uskrsa. Tako će park u danima ispred nas uveseljavati sve prolaznike uskršnjim zečićima, veselo obojenim jajima i  najvećim uskršnjim gnijezdom.

I u ovom blagdanskom uređivanju sudjelovali su učenici i nastavnici vinkovačkih srednjih škola, Poljoprivredno šumarske i Drvodjelsko tehničke, a sve to dodatno je upotpunila i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.

„Trudili smo se da sve što radimo bude od prirodnih materijala, od drveta za zečiće pa sve do cvijeća za cvjetne aranžmane”, objasnili su iz Odjela za kulturu i turizam, dodavši kako je za ovo blagdansko ukrašavanje po prvi put napravljeno najveće gnijezdo do sada, kojeg čuvaju veseli zečići.

U njihovom izrađivanju sudjelovali su zajedno s Drvodjelsko tehničkom školom, a koje su ukrašavali učenici i nastavnici Poljoprivredno šumarske škole. Opet je tu, kažu iz Odjela, sinergija i zajedništvo Vinkovčana koji su nam ponovno omogućili nešto novo i drugačije.

Sa svojim ručnim radinostima vinkovačka knjižnica je izradila i ukrasila jaja, a sve to na već kontinuirano održavanim radionicama, zajedno s djecom i njihovim roditeljima.

Veliku ulogu u ovom blagdanskom ukrašavanju igrale su i Hrvatske šume. Njihovi panjevi od hrasta poprimili su oblik zečića, a na taj se način, objašnjavaju iz Odjela, „proteže simbolika našeg hrvatskog slavonskog hrasta.”

Vinkovci su za ove blagdane, osim bogate estetike imali i bogat sadržaj za djecu. Turistička zajednica Grada Vinkovaca organizirala je program „Uskrs u Vinkovcima” – veliku potragu za jajima kako bi svi naši najmlađi upoznali svoj grad i njegove posebne lokacije.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno