Policijska uprava vukovarsko-srijemska javila je da je u vremenu od 22 sata 4. svibnja do 22 sata 5. svibnja, zaprimila jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili jedno kršenje mjere samoizolacije, o čemu je izviješten državni inspektorat.

Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 221 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 78 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 4. svibnja do 22 sata 5. svibnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici nisu utvrdili kršenja mjera iz spomenute Odluke.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 619 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno područja županije.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je obustavljen rad ugostiteljskih objekata, policijski službenici su u protekla 24 sata provjerili dvije dojave o navodnim kršenjima te Odluke, te su o utvrđenom činjeničnom stanju izvijestili državni inspektorat.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno evidentirala deset kršenja mjere obustave rada ugostiteljskih objekata.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije teške krađe.

U razdoblju od 30. travnja do 5. svibnja provaljeno je u dvije nenastanjene obiteljske kuće u Vukovaru. Iz obiteljske kuće 71-godišnjakinje u Ulici Vijeća Europe otuđen je manji novčani iznos i pričinjena materijalna šteta prilikom provale, dok je iz obiteljske kuće u Ulici A.G. Matoša, vlasništvo 62-godišnjaka iz Zagreba, otuđeno nekoliko odjevnih predmeta i pričinjena materijalna šteta pri višestrukim pokušajima provale u unutrašnjost kuće.

Kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom iz Vukovara utvrđena je sumnja da je počinitelj obje navedene teške krađe. Danas je 27-godišnjak, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Stari Jankovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Županja), o čemu više slijedi:

Jučer, 5. svibnja oko 11.30 sati, 79-godišnjak iz Štitara je upravljao osobnim automobilom „VW Golf“ županjskih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Ulice Mladena Čatića u Županji. Dolaskom do raskrižja s Bosutskom ulicom, 79-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i osobinama ceste te udara u stražnji dio mopeda „Baotian“ županjskih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 64-godišnjak iz Županje vršeći radnju skretanja ulijevo u Bosutsku ulicu.

Nad oba vozača je provedeno mjerenje prisutnosti alkohola u organizmu. Vozaču osobnog automobila nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je vozaču mopeda utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 0,44 g/kg.

Vozač mopeda je lakše ozlijeđen uslijed udara o poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila. Vozilom hitne medicinske pomoći je prevezen u OŽB Vinkovci, gdje je zadržan na liječenju. Vozaču osobnog automobila je na mjestu događaja izdan obvezni prekršajni nalog.