6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Uslijed upotrebe pirotehnike i oružja teško ozlijeđene tri osobe

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Unatoč mnogobrojnim apelima građanima da se suzdrže od uporabe pirotehnike, posebice uvažavajući negativan utjecaj za psihičko zdravlje ljudi, na području Hrvatske su uslijed upotrebe pirotehnike i oružja teško ozlijeđene tri osobe, dok su dvije osobe zadobile za sada neutvrđene ozljede zbog uporabe vatrenog oružja, priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na području primorsko-goranske policijske uprave, navodi se, u mjestu Srdoč, teško je ozlijeđen 34-godišnjak koji je na svom balkonu aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci,  dok je u Splitu zbog teške ozljede šake hospitaliziran 36-godišnjak. Treće teško ozljeđivanje dogodilo se na području Karlovca gdje 24-godišnjak uslijed eksplozije petarde u ruci teško ozlijeđen. U opisanim slučajevima iz Splita i  Rijeke posljedice su amputacije dijelova prstiju.

Također, uslijed upotrebe pirotehničkih sredstava na dva stambena objekata nastala su manja oštećenja na području Splita i na području Zagreba, dok su na istim područjima na jednom stambenom objektu i osobnom vozilo nastala oštećenja uslijed požara. Uzrok požara utvrditi će se nakon završetka očevida.

Na području bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, na za sada neutvrđeni način, došlo je do propucavanja i teškog ozljeđivanja stopala 25-godišnjaka, a sve okolnosti će se utvrditi kriminalističkim istraživanjem.

Također, na području Osijeka, uslijed nestručnog rukovanja oružjem kojeg legalno posjeduje lakše je ozlijeđen 26-godišnjak, a sve okolnosti događaja utvrđuju se kriminalističkim istraživanjem koje traje.

Suzdržite se uporabe pirotehnike! – poručuju iz MUP-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno