1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Uspjeh vinkovačkih kazališnih amatera u Slavonskom Brodu

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U subotu je u Slavonskom Brodu dodjelama nagrada završen 13. Festival amaterskog kazališta čiji je apsolutni pobjednik predstava “Tamo gdje tuga spava”, zajednički uradak Kazališta Nova scena Vinkovci i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci. Predstava je nastala prema tekstu Branka Puheka, a režiju potpisuje Andrijana Raguž. Stručni sud u sastavu magistrica Darija Mataić Agičić, prof. književnosti, književna kritičarka i spisateljica, mr. Luka Stilinović, glumac te Matej Safundžić i Andrija Krištof glumci dodjelili su nagrade za najbolja kostimografiju Draženu Matijaševiću, Suporting sporedna ženska uloga Mariji Pavić za ulogu Tene, Suporting sporedna muška uloga Zorku Bagiću za ulogu Sluge. Najbolja predstava stručnog suda je “Tamo gdje tuga spava”, koja je tako zaslužila Grand prix 13. FAK-a.

Kao dobitnica Grand prixa 13. FAK-a predstava “Tamo gdje tuga spava” ima čast iduće godine zatvoriti Festival amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu.


Iz vinkovačkog kazališta čestitaju svim laureatima, te zahvaljuju stručnom sudu koji je prepoznao i nagradio glumačke izvedbe te trud uložen u stvaranje ove predstave. Inače, riječ je o drami koja je rađena prema istinitom događaju, a govori o djevojci iz bogate slavonske obitelji koja je nesretno zaljubljena u siromašnog mladića. Ova vrlo emotivna priča šalje nam snažnu poruku o ljubavi, oholosti i mržnji, ali i strahu prvenstveno od siromaštva te nas podsjeća da nemaju sve ljubavi, ma koliko velike bile, sretan kraj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno