Poljska liga napreduje iz godine u godinu, Poljaci dosta ulažu u sport, a kad se pri tome doda zavidna infrastruktura, ne treba nimalo čuditi što Poljska ima jednu respektabilnu nogometnu reprezentaciju koja se može suprotstaviti baš svim najjačim reprezentacijama na kugli zemaljskoj.

Vinkovčanin Jakov Puljić zaključio je svoju drugu sezonu u poljskoj Jagielloniji, a u sezoni 20/21. odigrao je 25 utakmica i pri tome 12 (11 u prvenstvu i 1 u kupu) puta tresao protivničke mreže.

Jakov je u posljednje dvije utakmice svoje Jagiellonije postigao dva pogotka i tako prekinuo „sušu” golova koja traje od 30. siječnja kada je Jagiellonija svladala Lechiju u gostima. Zbog nešto lošijih rezultata u završetku sezone, Puljićev klub ostao je bez plasmana u kvalifikacije Konferencijske lige koja im izmakla za šest bodova. Puljić je zajedno sa Španjolcem Imazom bio udarna igla Jagiellonije ove sezone, obojica su postigli po 11 golova što je bilo dovoljno za šesto mjesto u poretku najboljih strijelaca poljske lige. Podsjetimo, 27-godišnji Vinkovčanin u redove poljskog prvoligaša prešao je početkom 2020. godine iz Rijeke, a u toj polusezoni crveno-žuti dres oblačio je 16 puta uz učinak od 5 pogodaka. U najboljoj golgeterskoj formi Jakov je bio krajem prošle godine kada je razmaku od 10-ak dana postigao dva hattricka (protiv Plocka i Warte).

U intervjuu nakon posljednje utakmice sezone Puljić je za poljske medije izjavio kako je njegov ovogodišnji učinak dobar, ali to ne znači da on ne može bolje od toga. „Mogu više i želim to pokazati sljedeće sezone”, naglasio je Jakov Puljić za kojeg sada slijedi odmor i slobodno vrijeme koje će provesti sa svojom obitelji.