1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Uspješna sezona za ŽRK Vinkovci

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Brojne odgode i prekidi, korona i druge nedaće nisu sputali vinkovačke rukometašice da se „potuku” s ostalim klubovima u značajno jačoj ligi od trećeg ranga u kojem su igrale prošle sezone. Nije bilo lagano, sezona je bila naporna, no glavni cilj je ispunjen.

„S obzirom na prekide i netreniranje, zadovoljan sam da smo ostali u ovoj ligi koja je iznimno jaka i u ovoj sezoni nam je nedostajalo iskustvo. Ovogodišnjim iskustvom bit će nam lakše prebroditi drugu godinu, a još nije odlučeno kako će 2. HRL Sjever izgledati u sljedećoj sezoni”, istaknuo je trener ŽRK Vinkovci Ivica Lassinger. Bilo je govora da ligu napuštaju posljednje dvije ekipe, no moguće je i proširenje lige pa ove godine možda nijedan klub ne napusti 2. HRL Sjever. Još je dosta vremena do početka nove sezone koja bi trebala početi u listopadu. Tijekom ljeta vinkovački klub jednostavno nema gdje trenirati jer nemaju pristup dvorani kada nema škole pa njima odgovara što kasniji početak sezone kako bi se stigli na vrijeme pripremiti.

Vinkovčanke su u aktualnoj sezoni dva put pobijedile Dardu i Bjelovar 2, a u Osijeku kod Olimpije osvojile jedan bod i tako skupile devet bodova, dva više od posljednje dvije ekipe, Darde i Olimpije. Međutim, bodovni saldo mogao je biti podebljan još kojim bodom da je u nekim utakmicama bilo malo više sportske sreće i bolje realizacije.

„Imali smo dobre prilike u nekim susretima uzeti malo više nego što smo osvojili, pogotovo u onim utakmicama gdje je odlučivala jedna lopta i jedan gol, no šta je tu je”, rekao je Lassinger. Problem realizacije proizlazi iz netreniranja jer kad nemaš dovoljan broj igrača na treningu, navodi trener, nije to isti trening kao što bi zapravo trebao izgledati. Drugi, malo veći problem u ŽRK Vinkovci je da gubi generacije igračica. Teško je nadomjestiti odlazak igrača u veće, prije svega studenske, sredine, a potencijala u okolnim klubovima u županiji ima.

ŽRK Vinkovci nastojat će pojačati svoj igrački roster, no ako obostranog interesa nema, bit će to teško izvedivo.

„Problem manjih sredina je stalan jer mi nakon srednje škole, kada mislimo da imamo kompletnu igračicu, ostanemo bez njih zbog obaveza daljnjeg obrazovanja”, posljednje su riječi Ivice Lassingera. No, do početka priprema, koje će najvjerojatnije biti iza Velike Gospe, ima vremena za osvježenje u ekipi i cure mogu uživati na zasluženom odmoru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno