Izvor : Radio Županja

Mladi Županjci su uspješno završili projekt ZOV- zajedno organiziramo volontiranje, čiji nositelj je Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije, a partneri na projektu Grad Županja, Gimnazija Županja i Osnovna škola Ivana Kozarca. Projekt je financiran u iznosu od 90, 000 kuna od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kroz projekt prezentirana su predavanja o volonterstvu i važnosti školskog volonterskog kluba (u OŠ je prisustvovalo ukupno 291 učenik, a u Gimnaziji Županja 220 učenika) i provedene suvolonterske akcije (izrada čestitki i kolača , pomoć u učenju, Dan ružičastih majica, Dan zdravlja, čišćenje nasipa rijeke Save, sadnja cvijeća). Škole su sudjelovale i u manifestaciji Hrvatska volontira i u volonterskim akcijama recikliranje papira.

Provedeno je predavanje o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje i Edukacija o Menadžmentu volontera.

Opći cilj projekta bio je doprinijeti promociji i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske kroz aktivno djelovanje VCVSŽ, ali i razvijati svijest o vrijednost volontiranja, prvenstveno kod mladih ljudi, te usmjeriti njihovo slobodno vrijeme na volontiranje i potaknuti ih na socijalnu uključenost i aktivno sudjelovanje u svojoj zajednice.