7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Uspješno završeno 18. Osječko ljeto kulture

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Osijeku je održana završna konferencija ovogodišnjeg, 18. po redu Osječkog ljeta kulture. OLJK 2018. trajao je 15 dana, održavao se na 20-ak različitih lokacija, a ukupno ga je pratilo oko 10.000 gledatelja. Na njemu se Osječanima predstavilo 570 umjetnika iz Osijeka, Hrvatske, ali i iz inozemstva (Srbija, BiH, Mađarska, Poljska, Slovenija i Ukrajina) te više od 300 tehničara.

Svih 49 planiranih programa se održalo, unatoč velikoj konkurenciji u vidu povijesnog uspjeha reprezentacije Svjetskom prvenstvu u Moskvi i vremenskih neprilika uslijed čega se dobar dio programa morao prilagođavati nastupima repke ili premjestiti u zamjenski prostor, ali niti jedan nije bio otkazan.

Ovogodišnji OLJK ostat će ponajviše upamćen po uspješnim predstavama iz „domaće radinosti“: uprizorenju romana Branka Kostelnika „Osječki Long Long Play“ u izvedbi HNK Osijek, predstavi „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“ Ulricha Huba u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića te hit predstavi „Konstelacije“ britanskog dramatičara Nicka Paynea u izvedbi Gradskih galerija Osijek.

Započele su i pripreme za izdanje 2019., a ono što je sada poznato to je da će osječki HNK na idućem OLJK-u premijerno izvesti predstavu „Donjodravska obala“ prema istoimenoj knjizi poznatog osječkog novinara i pisca Drage Hedla.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno