24 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Usprkos svim nedaćama u ovoj godini advent za najmlađe bit će spreman

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Općina Nijemci, koja obuhvaća čak osam naselja (Lipovac, Apševci, Podgrađe, Donje Novo Selo, Vinkovački Banovci, Banovi, Đeletovci i Nijemci), kao i prošle godine organizira prigodni advent i klizalište u sklopu nadolazećeg najradosnijeg kršćanskog blagdana.

„Pripreme su u tijeku, trenutno istovaramo potreban materijal i sredstva za pripremanje terena klizališta za naše mještane, posebice one najmlađe. Uz klizalište bit će još razne zanimacije i sadržaji za djecu, ove godine ići ćemo s nešto skromnijim programom jer svi znamo da smo pretrpjeli ogromne štete nakon oluje. No, bez obzira na to, pripremit ćemo program za naše najmlađe, od podjele poklona Djeda Božićnjaka, klizališta, a tu je i doček Nove godine na otvorenom u parku u Nijemcima, odnosno u onome što nam je ostalo od parka nakon oluje”, poručuje načelnik Općine Vjekoslav Belajević koja je pretrpjela ogromne gubitke u srpanjskoj oluji i stoga će ovogodišnji advent, kako kaže načelnik, biti nešto skromniji.


Međutim, oni kojima je advent i klizalište pripremljen, najmlađi, ne bi trebali biti uskraćeni za radosti koje Božić i zimsko razdoblje donosi. Tako će u središtu ovogodišnjeg programa adventa, kao što je to i uobičajeno, biti oni na kojima svijet ostaje, djeca, te će za njih sve biti spremno.

„Svake godine najvećim dijelom i pripremamo sve za naše najmlađa pa će tako biti i ove godine. Najveći interes bio je za klizalište i sve ono što ide popratno, društvenih igara, vrtuljaka, a djeca time budu zadovoljna i najsretnija”, zaključio je načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević koji je pozvao sve mještane i stanovnike općine, ali i one koji dolaze iz okolnih općine da posjete Nijemce i njihov park te da se zabave i uživaju u onome što će biti pripremljeno, a manifestacija adventa u Nijemcima u Srijem privlači sve više putnika „sa strane” i domaćih općinskih posjetitelja

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno