23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Ustavni sud odlučio: Mediji ne mogu na sjednicu o odlukama Stožera

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon više od jednog sata vijećanja, Ustavni sud danas je odlučio da javnost, odnosno mediji ne mogu biti prisutni na raspravi o odlukama Stožera. Odluka je donesena većinom glasova sudaca Ustavnog suda, ali tajnik Ustavnog suda je rekao kako “nije ovlašten” govoriti o tome kojom je većinom donesena odluka.

Rasprava o tome hoće li novinari odnosno javnost moći biti prisutni na sjednici Ustavnog suda na kojoj će se raspravljati o ustavnosti devet odluka Stožera civilne zaštite trajala je dulje od sat vremena, nakon čega je pred novinare izašao tajnik Ustavnog suda Teodor Antić.

“Ustavni sud RH je upravo donio odluku na današnjoj sjednici neće biti prisutni predstavnici sredstava javnog priopćavanja. Kada Ustavni sud bude donio svoju odluku, izdat će priopćenje, a kada se budu stekli uvjeti, dakle kada odluke budu objavljene i poslane predlagateljima postupka, onda će predsjednik Ustavnog suda održati konferenciju za tisak na kojoj ćete imati prilike postavljati pitanja i čuti odgovore na sve što vas bude interesiralo, a o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni. Očekujemo vaš dolazak. Hvala vam lijepa na strpljenju i upornosti, vjerujem da će biti odgovoreno na sva vaša pitanja u potpunosti i pravovremeno”, rekao je Antić.

Odluka Ustavnog suda o odlukama Stožera očekuje se danas. “Do kraja dana bit ćete obaviješteni o ishodu ove sjednice”, rekao je Antić.

“Ako odluka danas bude donesena, bit će odmah i priopćenje, a konferencija za tisak bit će čim odluka bude objavljena i čim se steknu uvjeti za to. Znate i sami da prostori Ustavnog suda nisu baš adekvatni za ove nove okolnosti pa se onda i mi moramo malo bolje pripremiti da možete svi prisustvovati”, rekao je Antić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno