16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Uštede su veće od 50 posto

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Starim Mikanovcima završena je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića “Vedri dani” kojom je povećana toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, toplinska zaštita vanjskog zida, zamijenjena je vanjska stolarija, postojeći sustav pripreme PTV-a zamijenjen je sustavom koji koristi OIE, a zamijenjena je i unutrašnja rasvjeta. Nositelj ovog projekta bila je Općina Stari Mikanovci, a partneri su bili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Mario Milinković, načelnik Općine Stari Mikanovci, zahvalio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost što su ih prepoznali u svim projektima, a koji su uspješno realizirani.

“Realizirali smo energetsku obnovu zgrade Općine Stari Mikanovci i Dječjeg vrtića “Vedri dani”, a sada nas čeka obnova Šahovskog doma za koju je potpisan ugovor i pokrenut postupak javne nabave te Dom kulture. Vrijednost investicije za zgradu Općine je 220.000 kuna, za Dječji vrtić “Vedri dani” 550.000 kuna, a za Šahovski dom 630.000 kuna, što smo uspjeli realizirati preko Fonda. Potpisan je ugovor i za kante za odvajanje otpada, što sufinancira Fond, za odvajanje otpada. Za sve te projekte mi dobivamo 60% a za kante 85%. Što se tiče računa, oni su manji za trećinu nakon energetske obnove“, rekao je Milinković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno