4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Ususret 22. Sajmu zdravlja: radionica na temu medija i javne uprave

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru 22. Sajma zdravlja koji će biti održan od 20. do 22. travnja u Vinkovcima, u vinkovačkom hotelu Gem danas je održana radionica namijenjena medijskoj edukaciji službenika javne uprave i samouprave i javnih ustanova. O “tajnama” novinarskog zanata te što novinari očekuju od javne uprave govorili su dugogodišnji novinari Željko Draženović i Branimir Bradarić iz Udruge za medijsku kulturu, pluralizam i komunikaciju Press+.

Ovo je prvo događanje u okviru 22. Sajma zdravlja čija je središnja tema “Zdravlje, mediji, komunikacije i intersektorska suradnja” s ciljem edukacije službenika i djelatnika javne uprave u svrhu lakše komunikacije s medijima i novinarima”, kazala je koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako će mediji biti sastavni dio i budućih sajmova jer je riječ o profesiji koja je povezana s gotovo svim područjima života i bez koje je nemoguće komunicirati s javnosti.

Tijekom trosatne radionice, polaznici su educirani o značaju medija, potrebi veće transparentnosti javne uprave i samouprave u komunikaciji s novinarima, pisanju sažetaka te priopćenja za javnost kao i drugim oblicima komunikacije s medijima.

Uvijek je lijepo kada imate otvorenju suradnju i komunikaciju na relaciji predavač – polaznik, što je bio slučaj i na ovoj radionici čiji su polaznici pokazali veliko zanimanje za stjecanje novih i unaprijeđenje postojećih znanja kada je u pitanju komunikacija s javnosti posredovanjem masovnih medija”, kazao je Željko Draženović.

U raspravi, nakon teorijskog i praktičnog dijela, otvorena su brojna pitanja o načinima funkcioniranja medija te prilagodbe javnih službi u načinima pristupa medijima, a polaznicima je upućen i poziv da nazoče i radionicama na temu medija i komunikacija u okviru 22. Sajma zdravlja, koji zajednički organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno