14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Ususret 25. godišnjici benda Nola otkrila ‘izgubljenu’ pjesmu Život je san

Više od autora

- vl promo-Video singl nastao prije 17 godina uvod je u proslavu 25. godišnjice najljepše autorske i ljubavne priče na hrvatskoj glazbenoj sceni!

Ususret tekućoj 2018. godini koja obilježava 25 godina njihovog zajedničkog glazbenog putovanja, bračni par Gabrijela i Marijan Jelenić zavirio je u svoj zavidan katalog uspješnih glazbenih ostvarenja i pronašao ‘izgubljenu’ pjesmu.

Ako netko svoju glazbu nosi kao srce na dlanu, ne da ju slušamo, ne da ju čitamo već da ju osjetimo, onda je to Nola. Svoju kajdanku dijaloga ljubavi Gabrijela i Marijan Jelenić ispisuju već gotovo četvrt stoljeća i iskrenim, nježnim ali snažnim autorskim potpisom od svoje priče stvaraju soundtrack života.

Priča je počela s Dio tebe, stvarali su svoj Grad iz snova, nastavili s Osmijehom, uživali Sami u Salima, poletjeli Iznad oblaka i nakon 25 godina našli se Negdje između. Kako kaže ovaj glazbeni i životni par, u toj priči oni su ‘samo dvoje sretnika koji su našli jedan drugoga.’ I upravo u tim putovanjima i traženjima pronašli su jednu ‘izgubljenu pjesmu’ i njezin video spot – pjesmu Život je san.

Novinari nas često pitaju o našoj tzv. desetogodišnjoj pauzi, i podsjećaju nas na nju. Iako u vremenu nakon što smo postali roditelji nismo bili prisutni u medijima i nismo objavljivali nove pjesme, ipak smo radili. Točnije, Marijan je i dalje stvarao, a ja bih mu se pridružila kad sam mogla ili kad mu je trebalo. Tako je bilo i kod stvaranja pjesme Život je san. Dok bi beba spavala mi smo se hvatali mikrofona i snimanja. Kreativci nemaju pauzu. Život nema pauzu. Život je san., izjavila je Gabi i otkrila kako je pjesma nastala u intimi njihovog kućnog studija.

Pjesma je nastala prije točno 17 godina za hvaljenu istoimenu predstavu, nastalu prema filozofsoj alegoriji Pedra Calderona de la Barce, izvedenu na festivalu MKFM 2000. godine u režiji Roberta Raponje i Borne Baletića.

Ponekad mi se čini da mi je upravo ta predstava odredila ostatak života jer od tada nekako živim svoj san. Stvaram glazbu, to mi je poziv, njome hranim sve svoje; obitelj, znatiželju, sreću, porive, čudovišta iz ormara… Bio je to moj prvi ‘izlet’ u stvaranje glazbe za kazališne predstave, glazbe koja se prvenstveno gleda. Taj ‘izlet’ postao je moj put. Baš kao glavni glumac odlučio sam učiti iz snova jer nije bitno sanjamo li ili ne, već je bitno da pronađemo svrhu svoga života. – otkrio je Marijan.

I kao što predstava govori o reinkarnaciji, o putu duše kroz kušnje, tako su i pjesma i video spot Nole, nastali daleko ispred svog vremena, čekali pravi trenutak za svoju reinkarnaciju – ove 2018. godine kada obilježavaju 25. godišnjicu jednog od najvažnijih hrvatskih sastava koji je obogatio hrvatsku glazbenu scenu svojom pojavom sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća.

Glazbu i tekst pjesme Život je san napisao je Marijan Jelenić, dok je za mastering zaslužan njegov dugogodišnji suradnik Perica Šuran. Autor pratećeg video spota iz 2000. godine je Dean Bertoldi, a da bi spot nakon sedamnaest godina zasjao novim sjajem pobrinula se Medvid produkcija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno