4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Usvojen Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za tekuću godinu

Više od autora

- vl promo-

Na 6. sjednici Županijske skupštine održanoj u Vukovaru s 25 glasova za i 13 protiv na Županijskoj je skupštini usvojen Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za tekuću godinu.  Rebalansom se ovogodišnji županijski proračun smanjuje za 179 milijuna kuna i iznosi 689 milijuna kuna.

-Glavno smanjenje se odnosi na ukidanje pozicije manjka prihoda iz prijašnjih godina zdravstvenih ustanova iz razloga što više tu stavku ne moramo prikazivati u posebnom dijelu proračuna, a  s druge strane imamo povećanje prihoda od poreza na dohodak, povećanje rudne rente, povećanje od prodaje i rente poljoprivrednog zemljišta te viška prihoda,  rekla je pročelnica Upravnog odjela za financije Vukovarsko-srijemske županije Sandra Adžaga.

Proračun za 2018. godinu sastoje se od  794 milijuna kuna prihoda, 776 milijuna kuna rashoda te viška prihoda od 18 milijuna kuna.Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić godinu na izmaku ocijenio je pozitivnom, no dodao i kako bi 2018. trebala biti još bolja, prvenstveno zbog većih ulaganja koja će se moći realizirati zbog promjene poreznih pravila u Hrvatskoj. Naime, zbog izravnavanja koje će obuhvatiti sve jedinice lokalne samouprave, u proračunu Vukovarsko-srijemske županije završit će dodatnih 28 milijuna kuna.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno