- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Županji je održana uvodna konferencija projekta “PIN: Pismenost inicijativa napretka”. Riječ je o projektu koji provodi Obrtničko-industrijska škola Županja s partnerima, Osnovnim školama Ivan Goran Kovačić iz Štitara i Mijat Stojanović iz Babine Grede te Lokalnom agencijom za razvoj Vjeverica iz Drenovaca. 

Na uvodnoj konferenciji predstavljen je cilj projekta, projektne aktivnosti, indikatori projekta i izlazne komponente. Projekt je krenuo s provedbom datumom potpisivanja ugovora, 30.11.2017. godine i trajat će do 30.5.2019. godine. Projekt je sufinacirala EU iz Europskog socijanog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 726.252.60 kn.

Tijekom 18 mjeseci provedbe projekta provodit će se projektne aktivnosti vezane za stručno  usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika, razvoj i provedbu izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma za više vrsta pismenosti, promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju. Neke od projektnih aktivnosti su organiziranje 13 radionica za 52 odgojno-obrazovna djelatnika te 29 radionica na kojima će sudjelovati minimalno 105 učenika osnovnih i srednjih škola kao i 4 terenske nastave i 2 studijska putovanja. U okviru projekta izradit će se 4 izvanastavna kurikuluma za razvoj čitalačke, priordoslovne, multikulturalne i financijske psimenosti, nabaviti informatička i prezentacijska te labaratorijska oprema, kupit će se nove knjige te opremiti jedna radionica za unapređenje prirodnoslovne pismenosti.