18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Uz Bizovac i Lipik umirovljeničke destinacije postaju i Fojnica i Teslić

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima jučer je održana je 35. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi na kojoj se raspravljalo o odlasku umirovljenika u toplice kao i o aktivnostima i planu rada za 2023. godinu, objavila je Vukovarsko-srijemska županija.

Predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković istaknuo je kako je došlo do velikog povećanja cijena svih usluga u toplicama u koje su do sada umirovljenici odlazili organizirano te je zbog toga bilo potrebno tražiti nove, povoljnije destinacije izvan Republike Hrvatske. Održan je sastanak s predstavnicima toplica u Fojnici, koji su ponudili vrlo sadržajne i prihvatljive 10-dnevne aranžmane, koji su dobro prihvaćeni od strane umirovljenika jer se bilježi velika zainteresiranost. Nadalje, u planu su i pregovori s predstavnicima toplica u Tesliću, od kojih se također očekuju povoljne ponude.

Tomašković je, navodi se, podsjetio je da će umirovljenici i dalje ići u toplice Bizovac i Lipik, ali po prijedlogu s prethodne sjednice da se za to utroši 60% sredstava, a 40% za odlazak u druge, povoljnije destinacije.


Osim toga, ističe se, riječi je bilo i o redovitom radu umirovljeničkih udruga.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović istaknuo je kako je Vukovarsko-srijemska županija uslijed rasta cijena i većih troškova života, proširila mjere pomoći za umirovljenike.

U tijeku je Javni poziv za pomoć umirovljenicima s malim primanjima u vidu poklon paketa hrane, na koji se očekuje oko 1500 prijava. Nadalje, očekuje se uskoro i objava Javnog natječaja za financiranje programa i projekata koje provode umirovljeničke udruge na području VSŽ, kao i priprema prijedloga za produžetak Sporazuma s jedinicama lokalne samouprave o sufinanciranju odlaska umirovljenika u toplice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno