10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Uz francusku šansonu dodijeljena 20. Linguapaxova Cambridge diploma

Više od autora

- vl promo-

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima svečano su dodijeljene diplome o znanju engleskog jezika Sveučilišta u Cambridgeu za najviše izvrsnosti engleskog jezika B2, C1, C2.

Osim toga, slavila se i jedna velika obljetnica, jubilarnih 20 godina otkako su prvi polaznici škole stranih jezika Linguapax dobili svoje diplome. Fantastična šestorka koja je probila led, a danas su svi izrazito uspješni u svojim poslovima.

„Puno mi znači, to je jedan korak prema još većem znanju engleskog da ne bih morao ići na fakultet, a krenuo sam učiti engleski kada sam prvi put došao u ovu školu. Nisam isprva mislio da ću išta naučiti, ali kako su godine prolazile kroz igru i rad naših profesora smo stekli jako puno znanja”, rekao je Luka Meštrović koji je položio B2 razinu.

Uz aktivno učenje engleskog jezika u Linguapaxu stiže se ozbiljno posvetiti i nogometu kojega trenera u kadetskom uzrastu Cibalije.

Dodaje kako mu se kog ovoga jezika najviše sviđa njegova raznolikost te kako ga potiče na učenje jer je dosta jednostavan, a budućnosti planirati položiti i C1 razinu. Ove godine priznanja su dobila 165 laureata, a kroz ova dva desetljeća s diplomom u rukama završilo je 1.500 polaznika škole. Najveći broj laureata svoje školovanje je započeo u predškolskoj ili ranoj školskoj dobi, a jezičnu nastavu su u Linguapaxu pohađali između osam i deset godina.

„Program rada je dosta drugačiji zbog toga što se ne stavlja fokus na to da se striktno koristi udžbenik ili nekakav nastavni materijal nego se fokus stavlja da se uči kroz igru i interakciju”, pojasnio je razliku u nastavi u Lingapauxu i osnovnoj ili srednjoj školi Petar Božanović koji je položio C2 razinu.


Školu pohađa od vrtića i govori kako je bilo izrazito zahtjevno doći do najvišeg nivoa, a napominje kako se ne planira baviti poslom koji je usko vezan u jezik, ali smatra kako će mu diploma puno pomoći u budućnosti kada bude tražio posao i da će mu donijeti prilike koje možda drugdje neće imati. Linguapaxov razvojni program učenja jeziku sastoji se od predškolskog, osnovnog, višeg i naprednog (sveučilišnog) stupnja, a statistike uspješnosti pokazuju da program funkcionira besprijekorno, i to školu i dva najveća grada u županiji svrstava među svega nekoliko najuspješnije jezične sredine u Republici Hrvatskoj.

„S Cambridgeima je u biti najljepše i najlakše raditi jer su to djeca koja su na jednoj zavidnoj razini engleskog jezika i kada dođu u Cambridge program s njima je onda zaista pjesma. Moram reći kako smo povlašteni kada nam ta djeca dođu u program jer s njima provodimo divne trenutke i to je više jedno igranje i slavljenje engleskog jezika”, govori profesorica Andrea Anić Petrović.

Ističe kako zajedno s roditeljima profesori znaju svojatati uspjeh svojih učenika i da im je srce puno kada vide koliko su daleko dogurali. No, ne zaboravljaju kolege koji su im usadili temelje koje su oni kasnije nadograđivali.

“Kada voliš i razumiješ posao koji radiš onda se ne pitaš koliko je teško, nego te prema naprijed goni nekakav san, vizija i ljubav prema svome poslu. Zapravo ne znaš kamo ćeš dospjeti, mi nismo to planirali prije 20 godina. Postavljali smo si ciljeve, a kada smo ih ostvarili onda smo si postavili neke više i na kraju smo se doveli do toga da imamo 1.500 diplomanata”, rekao je ravnatelj Linguapaxa Berislav Božanović.

Za dobru atmosferu pobrinuo se trio Ana Opačak, Tajana Pavičević i Lovro Rimac uz pratnju maestra Jurice Karuze koji su priredili koncert europske i francuske šansone pod nazivom La vie en rose čime će ujedno započeti obilježavanje Dana francuske kulture u Hrvatskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno