26 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Uz pomoć policijskog psa kod Vinkovčanina pronađene veće količine droge i streljiva

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U srijedu 3. veljače oko 23 sata u Vinkovcima, u ulici Privlačka, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su u osobnom automobilu vinkovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin pronašli i zaplijenili ukupno 2,13 grama opojne droge „speed“ te 2,06 grama marihuane, priopćili su iz Policijske uprave.

Kako navode, daljnjim utvrđivanjem slučaja i provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija u Vinkovcima gdje boravi 52-godišnjak, gdje je u obiteljskoj kući pronađeno 230,73 grama amfetaminskog tipa „speeda“, potom 4,14 grama marihuane i 100 komada tableta opojne droge „ecstasy“, a u pretraženom automobilu policija je pronašla i 0,15 grama marihuane.

Također su policijski službenici ove Uprave pronašli i 51 komad raznovrsnog streljiva te je pronađeno nekoliko desetaka tisuća kuna koje je povezivo sa počinjenjem kaznenih djela.

Za pretragu obiteljske kuće i automobila su policijski službenici koristili i službenog policijskog psa koji je opetovano bio učinkovit i od velike pomoći policijskim službenicima prilikom otkrivanja i pronalaženja opojnih droga.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su utvrdili sumnju da je 52- godišnjak iz Vinkovaca počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavak 2. KZRH i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari iz čanka 331. stavak 1. KZRH-e, zbog čega je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima 4. veljače 2021. godine, u 23,00 sati, osumnjičenik predan policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno