Ususret Božiću posebnu je akciju pokrenula uduga Mladi protiv gladi Vinkovci, a riječ je o donacijama za korisnike Socijalne samoposluge uz poseban adventski kalenDar.

“Za sve one koji bi željeli nešto donirati našoj Socki i učiniti jedno dobro djelo ovog Božića, ovdje je zgodan adventski kalenDar sa svim namirnicama koje su dobrodošle u našu samoposlugu. Svaki dan se dodaje po jedna namirnica, a kutija će biti jedan lijepi paket našim korisnicima za Božić i nadolazeće blagdane. KalenDar se puni do 21. prosinca (petak) kada, za kraj, napišete jednu božićnu čestitku te ju dodate u kutiju i donesete nam na dobro znanu adresu: Gajeva 17A, Vinkovci. Zahvaljujemo se na svim donacijama i na vašoj brizi za naše drage korisnike!”, poručuju iz udruge.

A popis namirnica na kalenDaru je sljedeći: brašno, ulje, šećer, mlijeko (trajno), riža, čokolada/bomboni…, juha iz vrećice, konzerva (grah, grašak, leća, kukuruz…), konzerva (tuna, sardina…), pasirana rajčica, mesni narezak/pašteta, sol, tjestenina, puding, palenta, čaj/kava, keksi, sapun/gel za tuširanje/šampon/pasta za zube, detrdžent za suđe, ukras za bor ili nekakav simboličan dar za dječicu, božićna čestitka