U obilježavanje Adventa u našemu gradu ove se godine uključilo i Dječje gradsko vijeće. Unatoč pandemiji i nepredvidivoj situaciji, 17 vijećnika i vijećnica odlučilo je učiniti lijepu stvar za građane u potrebi te poslati pozitivne misli i želje koje su nam u ovim trenutcima itekako potrebne.

Iako je korona pomrsila brojne planove koje je Dječje vijeće Grada Vinkovaca imalo za ovu godinu, ovaj božićni, ujedno i najveći plan, polako dobiva obrise jedne prave akcije kojom će naša vrijedna djeca dodatno pridonijeti toplom božićnom duhu u Vinkovcima. Ella Hasel, predsjednica Vijeća, pojasnila nam je kako božićnom radionicom koja nosi naziv „Vlak dobrih želja“ žele našim građanima dodatno uljepšati ove blagdane.

„Vlak će za vrijeme Adventa biti u središnjem parku u Vinkovcima, vaše pozitivne misli i želje će nas sve zajedno odvesti u novu godinu, a nadamo se da će se barem neke od njih i ostvariti“, istaknula je Ella te dodala kako je cilj ove radionice božićno darivanje u kojemu će prikupljati namirnice za potrebite građane.

Na stranicama Društva Naša djeca Vinkovci, uz čiju je pomoć ova akcija organizirana, naknadno će biti objavljeno kada i gdje će građani moći donijeti suhe namirnice, kao što su brašno, šećer, sol, tjestenina i sve ono što se ne kvari brzo, a sve prikupljene namirnice bit će donirane socijalnoj samoposluzi.

„Ovim putem pozivamo sve građane da se pridruže ovom božićnom darivanju te na taj način daju svoj doprinos“, dodala je mlada predsjednica.