1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Uz radionicu “Vlak dobrih želja” naši mladi pomažu građanima u potrebi

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U obilježavanje Adventa u našemu gradu ove se godine uključilo i Dječje gradsko vijeće. Unatoč pandemiji i nepredvidivoj situaciji, 17 vijećnika i vijećnica odlučilo je učiniti lijepu stvar za građane u potrebi te poslati pozitivne misli i želje koje su nam u ovim trenutcima itekako potrebne.

Iako je korona pomrsila brojne planove koje je Dječje vijeće Grada Vinkovaca imalo za ovu godinu, ovaj božićni, ujedno i najveći plan, polako dobiva obrise jedne prave akcije kojom će naša vrijedna djeca dodatno pridonijeti toplom božićnom duhu u Vinkovcima. Ella Hasel, predsjednica Vijeća, pojasnila nam je kako božićnom radionicom koja nosi naziv „Vlak dobrih želja“ žele našim građanima dodatno uljepšati ove blagdane.

„Vlak će za vrijeme Adventa biti u središnjem parku u Vinkovcima, vaše pozitivne misli i želje će nas sve zajedno odvesti u novu godinu, a nadamo se da će se barem neke od njih i ostvariti“, istaknula je Ella te dodala kako je cilj ove radionice božićno darivanje u kojemu će prikupljati namirnice za potrebite građane.

Na stranicama Društva Naša djeca Vinkovci, uz čiju je pomoć ova akcija organizirana, naknadno će biti objavljeno kada i gdje će građani moći donijeti suhe namirnice, kao što su brašno, šećer, sol, tjestenina i sve ono što se ne kvari brzo, a sve prikupljene namirnice bit će donirane socijalnoj samoposluzi.

„Ovim putem pozivamo sve građane da se pridruže ovom božićnom darivanju te na taj način daju svoj doprinos“, dodala je mlada predsjednica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno