18 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Uživam igrati u Spačvi te sigurno ostajem još godinu dana

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Dino Vukušić prošle godine završio je studij prava u Osijeku. Rukometom se bavi od svoje desete godine tako da je od rane dobi navikao usklađivati treninge i obrazovanje

Da obrazovanje i sport nekada ne mogu zajedno, dokazuje nam nekoliko primjera iz naše države. Ali uvijek postoji i ona druga strana, a to su u ovom slučaju rukometaši koji imaju svoje diplome i uspješnu sportsku karijeru.

Mnogi će pomisliti da profesionalni sportaši odustaju od fakultetskog obrazovanja da bi se potpuno posvetili određenom sportu i treninzima. Naporni treninzi oduzimaju mnogo vremena, što može utjecati na slobodno vrijeme koje bi trebalo posvetiti učenju i studentskim obvezama. Usklađivanje obveza veliki je izazov za sve koji se odluče uz profesionalni sport dodatno posvetiti visokom obrazovanju. Međutim, sve se može kad se hoće, a to potvrđuju i mladi, profesionalni sportaši koji uz svakodnevne treninge uspiju pronaći vremena i volje kako bi se posvetili i odabranim fakultetima.

Jedan od njih je i profesionalni rukometaš Dino Vukušić, član RK Spačva Vinkovci. Ipak razgovor s Dinom počeli smo pitanjem kada i kako se zaljubio u ovaj sport.

“Moja rukometna karijera počela je u petom razredu osnovne škole, a prvi trener koji me je uveo u svijet rukometa bio je Slavko Stojković. Nakon dvije godine upoznavanja i treniranja ovog sporta u školu su došli predstavnici Rukometnog kluba Osijek, odnosno trener Hrvoje Privšek, koji je obavio selekciju te je nekoliko nas pozvao da igramo za klub. Prvi trener koji me je trenirao u RK Osijek bio je Zlatko Kraljević. Zatim me je neko kraće vrijeme trenirao Ivan Ćurak, da bi nas u kategoriji kadeta vodio Krešimir Modrić pod čijim smo vodstvom osvojili drugo mjestu na prvenstvu Hrvatske.”, kaže Dino, koji je prošao i sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, a za seniorsku momčad Osijeka debitirao je sa 16 godina. Za prvu ekipu Osijeka igrao je pune tri godine, nakon čega prihvaća poziv braće Mečić, te je evo već šest godina, kako nam je i sam rekao, ponosan i zadovoljan član vinkovačkog premijer ligaša.

Dino Vukušić, prošle godine završio je studij prava u Osijeku. Rukometom se kako smo već spomenuli bavi od svoje desete godine tako da je od rane dobi navikao usklađivati treninge i obrazovanje. “Čovjek u vrhunskom sportu nauči mnogo raditi i tako modelira karakter i tijelo, ali ne smijemo zaboraviti trenirati um i duh. Zato poslije tjelesnog napora, fakultet mi je dolazio kao odmor i potreba. Nisam imao nikakvih problema biti vrhunski sportaš i student, a dobitnik sam i dekanove nagrade za izrazito uspješnog studenta u 2016./2017. godini.”, rekao nam je Dino, koji je trenutno zaposlen kao vježbenik u jednom Odvjetničkom uredu u Osijeku.

Za kraj razgovora pitali smo Dinu, koliko je zadovoljan proteklom sezonom i da li ostaje u Vinkovcima. “Sezonom sam izrazito zadovoljan, pogotovo kada znamo da smo u odnosu na sezonu prije promijenili više od pola ekipe. Jesmo pucali na vrh, ali nam je ipak prvenstveni cilj bio uigrati momčad, stoga je ulazak u Ligu za prvaka i na kraju osvojeno peto mjesto za mene pomalo neočekivano, ali naravno da sam presretan. U Vinkovcima se osjećam odlično te sigurno ostajem još godinu dana.”, zaključio je Dino Vukušić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno