2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Valerian i grad tisuću planeta (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Vizionarski redatelj Luc Besson donosi novi film Valerian i grad tisuću planeta (Valerian And The City Of Thousand Planets, 2017.), nastao prema revolucionarnom grafičkom romanu koji je inspirirao jednu generaciju…

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim  ona će ga odbiti zbog njegove opsežna prošlosti sa ženama.

Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve: nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost…

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna, za koju je Luc Besson rekao da ‘ima veliku ulogu i kako je uzbuđen zbog toga’.

‘Želio sam već davno napraviti ovaj film, ali sam čekao da se tehnologija usavrši kako bi mogao realizirati sve ono što sam zamislio u mašti. Kada sam pogledao Avatara, sve se promijenilo. Tada sam znao da su mogućnosti bezgranične.’ rekao je Besson.Na filmu je radilo preko 1800 ljudi, a dva VFX diva su se ujedinila u produkciji Valeriana. WETA i ILM, uz podršku Rodeo FX-a, tri najjača studija za specijalne efekte, koji su ujedno radili i na mega blockbusterima poput Avatara, Gospodarima prstenova i Avangersima, rade zajedno na ovom filmu. 1997. godine, film Peti element je imao 180 VFX scena, a Valerian ima 2.734.

Film je snimljen pod okriljem studija EuropaCorp.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

Trajanje: 137 minuta

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno