1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Valetudo predstavili ”Pasaporat” – putovnicu koju ćete rado imati!

Više od autora

- vl promo-


Foto: Vedran Levi

Dubrovačka mediteran-pop grupa Valetudo objavljuje svoj treći studijski album! Nakon albuma “Ekvator” (Dallas Records, 2007.) i “Samo jednom se ljubi, sve je ostalo majka” (Dallas Records, 2010.),  naši punoljetni Dubrovčani predstavljaju “Pasaporat”.

Glazba koju stvaraju već punih 18 godina mješavina je raznih stilova, nastajala je pod raznim utjecajima, a uz  nekoliko promjena u postavi članova, mijenjali su i zvučnu sliku benda. Ekipu koja je u nepromijenjenom sastavu posljednjih osam godina čine vokali Srđan i Nina Obad, Lucijan Aleksić na basu, Alan Polzer na bubnjevima, Toni Butigan na klavijaturama, Željko Barač na saksofonu i Nikša Selmani na gitari.

Nakon odličnih, angažiranih (iako se na prvu možda tako ne čini) singlova “Defora od mora”, “Mala zemlja, velik dug”, “Vjerujem” te “Lopud Reggae”, Valetudovci su albumom “Pasaporat” odlučili zaokružiti jednu epohu svog glazbenog stvaralaštva.

Album donosi osam pjesama uz obećanje – slobodan ulaz na promotivne koncerte svim vlasnicima Pasaporta! Pojasnili su nam o čemu se točno radi: “Ulaz u luku je ulaz u Porat gdje vas čeka glazba koju smo spojili u jedan Pasaporat. Tu je svaka pjesma jedno naše putovanje na koje treba poći i kroz koje treba proći.  Upravo to je ovaj naš album –  propusnica u zemlje o kojima sanjamo. Stoga smo ga i zamislili kao svojevrsnu putovnicu ili kako bi naši stari rekli – Pasaporat. Osim naših osam glazbenih putovanja koje možete naći na albumu, bit će tu još iznenađenja za buduće vlasnike male knjižice koju uskoro izdajemo. Osim bonus glazbenih putovanja u zemlje u kojima naša Republika još nema konzulate, posebna će nagrada vlasnicima ovih Pasaporata biti i slobodan ulaz na naše promotivne koncerte dok god na njegovim stranicama bude mjesta za pečate.”

Ideja o ovom drugačijem formatu izdanja došla je nakon puno promišljanja, a prvenstveno iz razloga što se distribucija i dostupnost glazbe, od njihovog zadnjeg albuma, uvelike promijenila. Digitalni servisi su preuzeli vodstvo, CD kao jedan od klasičnih formata nosača zvuka nestaje, a vinyl doživljava comeback no za gramofonsku ploču ipak  sve više je nezanimljiv, a vinyl sve više gubi na  pa su u skladu s time osmislili svoj Pasaporat.

Album “Pasaporat” koji vam uz osam pjesama donosi i slobodan ulaz na promotovine koncerte možete preuzeti besplatno u svim glazbenim knjižarama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno