21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Vandalizam u Nuštru: Nova školska fasada dobila prve “ukrase”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
S početkom drugog polugodišta uz sve one lijepe i pozitivne stvari koje nosi ponovno sjedanje u školske klupe, u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar bilježe i nešto ne baš tako lijepo.
Djelatnike i učenike, naime, jutros je dočekalo neugodno iznenađenje. Može se reći još uvijek nova fasada, uređena u okviru energetske obnove škole, dobila je svoje prve “ukrase”. Oni koji su na školskom zidu ispisali: “Đabe ste krečili”, možda i misle da su humoristični i zabavni, ali nisu i sva je sreća što su ipak u manjini iako ih ima toliko da s vremena na vrijeme naprave neki nered.
“Kroz energetsku obnovu 2019. godine škola je dobila novu fasadu i evo do sada nismo imali ni jednu škrabotinu na cijeloj školi. Zato nas je ovo sada toliko i uznemirilo jer smo mislili da toga više neće biti na novoj fasadi. Ali, evo, dogodilo se. Naime, neke dijelove škole pokrivaju kamere, a neke, kao što je ovaj koji pošaran, ne pokrivaju jer, nažalost, nismo imali dovoljno sredstava da pokrijemo cijelu školu”, ističe ravnatelj Krunoslav Šarić.
Vandalizmi se, kaže Šarić, događaju i u područnim školama. U Marincima, osim šaranja, na meti se, primjerice, našla i zaštitna mreža na školskom igralištu, a povremenih vandalizama ima i u Ceriću, poput oštećenih oluka ili ograde.
“Znamo da veliki broj djece i mladih ne radi i ne podržava ovakve stvari koje su za svaku osudu. Onima drugima, kojima očito nedostaje i kućnoga odgoja, još jednom upućujemo apel da to ne čine i da čuvaju zajedničku imovinu na dobrobit svih. One koji vide da to netko radi pozivamo da nas o tome obavijeste i sve informacije u vezi ovoga zadnjega događaja su nam dobrodošle. Nadamo se da ćemo pronaći počinitelja te da će isti za učinjeno odgovarati te snositi adekvatne posljedice” poručuju iz nuštarske škole.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno