Vani je 12 godina iščekivani drugi album kultnih zagrebačkih Bilk

0
2188

Prošlog su tjedna BILK, pioniri zagrebačke live elektronske scene najavili svoj novi album ‘Quantum Status’ drugim singlom imena ‘LOVE4androids’ kojeg prati i lyric video.

Mogu li roboti, paranoični ili ne – voljeti? ‘LOVE4androids’ je kratka pop pjesma neuobičajene forme. Bavi se osjećajima čovjekolikih robota i onih koji se tako osjećaju, napisana prije negoli je ‘android’ počeo konotirati operativni sustav telefona.

Autori glazbe su Edi Grubišić Cipal, Tin Oberman i Luka Vrbanić. Pjesmom dominira izlomljeni groove kojeg čine izrazito prezentan akustični bubanj (Edi) i bas gitara (Luka), utopljena u slojevima jeke i odjeka zajedno sa slojevima sintesajzera.

‘Love4ANDROIDS’ snimali su na više lokacija u Zagrebu Marko Pelaić, Hrvoje Pelicarić i Tin Oberman, miksao Tin Oberman, a masterirao Norman Nietzche (Calyx Mastering). Može se pronaći na B strani ‘Kvantnoga statusa’.

‘Kvantni status’ je vani zahvaljujući Aquarius Recordsu. Nalazi se na svim uobičajenim digitalnim servisima, a fizičko izdanje na 12” vinilu u glazbenim dućanima od danas, 19. veljače 2018.

Quantum Status donosi 10 pjesama:

A1. THISisWHATshouldBE
A2. like2DANCE
A3. BEATSin2bits
A4. NIPPONnipples#
A5. tryNOT2
B1. dreamSTEPS
B2. LOVE4androids
B3. elle est faux
B4. nippon #036
B5. quantumSTATUS