-3 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Vani je debi album supergrupe Prophets Of Rage

Više od autora

- vl promo-

Nakon što su nam Prophets of Rage svoje prvo studijsko izdanje otkrivali pjesmu po pjesmu, kao i uživo na zagrebačkoj Šalati, došao je i taj trenutak i svjetlo dana ugledao je i njihov istoimeni debi-album! ‘Prophets of Rage’ (Caroline International) izdanje je od 15. rujna dostupno i hrvatskim fanovima, putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa.

Svoju revolucionarnu i politički angažiranu energiju Prophets of Rage – Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real i DJ Lord, unijeli su u potpunosti u ovo studijsko izdanje, a smjer u kojem će ići bio je jasan već s objavom najavnog singla – politički inspirirane pjesme ‘Unfuck The World’, čiji videospot redateljski potpisuje Michael Moore.

Čitav album, koji produkcijski potpisuje Brendan O’Brien, nastao je u otprilike mjesec dana studijskog rada, a već s prvim sessionima svim članovima ove super-grupe bilo je jasno kako su na tragu individualnog te kolektivnog rasta i progresije, sa snažnom voljom prenošenja jasnih društvenih i političkih stavova i razmišljanja. ‘Kada smo se prvi put okupili, svirali smo pjesme iz naših kataloga, ali smo ubrzo počeli stvarati nove groove-dionice s puno improvizacije, i to je bio odličan osjećaj. Odjednom smo pričali zajednički jezik!’, otkriva Brad Wilk.Prophets of Rage u svojoj osnovici ne postoji samo iz ljubavi prema glazbi, već iz uvjerenja svakog člana u snagu ovog projekta, koji ima ulogu alata za promjene. ‘Prvo je bio ritam, a zatim riječi’ osvrnuo se Tom Morello i nastavio ‘Glazba ima mogućnost transformacije vremena. O tome nam svjedoči povijest – od duhovne glazbe nastale za vrijeme ropstva, do punk buntovništva, glazba je uvijek uspjela promijeniti trenutne situacije!’.

Standardna verzija albuma donosi ukupno 12 pjesama, a posljednje predstavljeni singl je pjesma ‘Strenght in Numbers’.

Popis pjesama: 1. Radical Eyes / 2. Unfuck The World / 3. Legalize Me / 4. Living On The 110 / 5. The Counteroffensive / 6. Hail To The Chief / 7. Take Me Higher / 8. Strength In Numbers / 9. Fired A Shot / 10. Who Owns Who / 11. Hands Up / 12. Smashit

UNFUCK THE WORLD [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno