- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Spačva nije uspjela iznenaditi favorizirani Varaždin 1930 koji je uvjerljivo slavio s visokih 33:23.

Loše otvaranje utakmice za Spačvu kojoj je ovo drugi visoki uzastopni gostujući poraz. Nakon Sesveta uvjerljiviju igru od Vinkovčana prikazali su Varaždinci koji su pobjedom preuzeli vrh ljestvice (Poreč ima utakmicu manje, igra sutra). Varaždin je odlučnije ušao u utakmici i stekao na samom početku utakmice značajniju prednost s kojom je u nastavku utakmice, po njih, sve bilo lakše. Svega 10 golova za Spačvu u prvom poluvremenu bilo je dovoljno za osam golova manjka za Varaždincima koji su puno više pokazali na današnjoj utakmici.

Spačva je napadački bila jako loša, vanjski šut imao je razočaravajući statistiku, glavni topnici Spačve (Čičak i Vignjević) postigli su svega 6 pogodaka. Spačva je imala jednog raspoloženog igrača, a bio je to Karlo Vašarević koji je u ovaj poraz ugradio 6 svojih golova. Osim igrača puno raspoloženiji su bili i domaći vratari koji su zajedno skupili 14 obrana, dok su trojica Spačvinih golmana zajedno imali samo 3 obrane.

Spačvi na ruku idu porazi Zameta i Umaga pa je tako poredak od šestog do posljednjeg mjesta ostao isti. Podsjetimo, Vinkovčane dijeli samo 3 boda od šeste pozicije, a sljedeću utakmicu vinkovački rukometaši igraju u Vinkovcima protiv Dubrovnika koji drži posljednje mjesto. Spačva u tom susretu ne bi trebala imati težak posao pogotovo kad se u obzir uzme stanju u dubrovačkom klubu u posljednje vrijeme.