16 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Već je prošlo 14 godina od ovog zanimljivog događaja..

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

MNK Vinkovci je osnovan 16. kolovoza 2005. godine i u ovom tjednu proslavio je svoj 16. rođendan pa smo malo „dublje zagrebali pod površinu” povijesti ovog vinkovačkog kluba i došli do zanimljivog saznanja. Naime, nakon dvije godine od osnutka kluba, MNK Vinkovci je igrao kvalifikacije za 1. HMNL i bio u skupini s Novim Marofom, Potpićanom 98 i Vrgorcem.

Pamti se visoka pobjeda od 5:2 na krilima Ultrasa u Vinkovcima kada je vinkovački klub svladao MNK Novi Marof.


Unatoč vodstvu gostiju, Vinkovčani se nisu dali iznenaditi nego su, predvođeni vratarom Vučinom i trostrukim strijelcem Šupukovićem, stigli do zaslužene pobjede u okviru 2. kola kvalifikacija za prvu ligu. No, malo ćemo podrobnije opisati tijek te utakmice. Vinkovčani su krenuli dosta žurno, no ipak u 10. minuti gosti dolaze u vodstvo preko Alena Margetića. Domaćin nije gubio nadu i u odličnoj atmosferi preko Šupukovića došao do izjednačenja. S tim se rezultatom i otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu vinkovačka dvorana pretvorila se u vulkansko grotlo nakon što su Ultrasi podigli temperaturu do usijanja. U 24. minuti Vinkovčani su došli do vodstvo preko Hruškovskog što je bila i prekretnica cijelog susreta koja je od tada otišla na domaću stranu. Najvažniji akteri te utakmice bili su spomenuti Šupuković i golman Vučina koji se iskazao pravim vratarskim bravurama koje su vinkovački klub vodile do pobjede.

Nažalost, bila je to jedina pobjeda Vinkovčana u tim kvalifikacijama jer su do kraja kvalifikacija uspjeli uzeti još jedan bod u utakmici 3. kola kada su u Vinkovcima odigrali 3:3 protiv Vrgorca koji je završio u sjeni incidenta. U kvalifikacijama najbolje su se snašli Potpićani i s 12 bodova prošli u prvu ligu, dok je dva boda manje skupio Vrgorac koji je išao u dodatne kvalifikacije. Na sljedeće kvalifikacije za najelitniji rang Vinkovčani su morali čekati punih 10 godina kada su zakazali na zadnjem koraku. Isto se dogodilo i 2018. godine pa tako Vinkovci još uvijek čekaju na svog prvoligaša.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno