Kontaktirajte nas

Vijesti

Večer mode i ljepote u sklopu 51.Vinkovačkih jeseni

Objavljeno

-

2014_09_09_168_5036556_bUdruženje manekena ”Loreena” Vinkovci organizator je velike modne revije ”Večer mode i ljepote” u kolekciji jesen-zima 2016./2017. u sklopu 51.Vinkovačkih jeseni. Na reviji koja je najavljena za ponedjeljak u 21 sat u šatoru Vinkovačkih jeseni bit će prikazana kolekcija za odrasle: Moda by Ema, PIA, Atelier Stefanie, Srednja strukovna škola Vinkovci, Benetton i s.Oliver dok će kolekcija za male modele biti u bojama s.Oliver i Benetton.

Aktualno

Novi javni poziv Fonda za zaštitu okoliša

Objavljeno

-

Napisao/la

    163 pregleda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje radnih podloga za izradu Programa ublažavanja, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja (Program) ili radnih podloga za izradu Akcijskih planova energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) i/ili izvješća o njihovoj provedbi.

Cilj ovog Javnog poziva je putem sufinanciranja omogućiti izradu kvalitetnih programa ili SECAP-a, odnosno omogućiti izradu ocjene utjecaja ranjivosti i rizika na klimatske promjene što je preduvjet za definiranje odgovarajućih mjera prilagodbe i niskougljičnog razvoja. Također je cilj omogućiti izradu izvješća o njihovoj provedbi.

Program i SECAP, ističe se, predstavljaju ključne dokumente lokalne i regionalne razine koji na bazi izvješća o stanju okoliša ocjene utjecaj ranjivosti i rizika na klimatske promjene kao i sociogospodarskih kretanja te identificiraju prioritetne mjere ublažavanja klimatskih promjena poput energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije te mjere prilagodbe klimatskim promjenama.

Dokumenti razrađuju dugoročne utjecaje klimatskih promjena na području lokalne (regionalne) zajednice te daju mjerljive ciljeve i rezultate vezane uz smanjenje potrošnje energije i emisija C02 te omogućuju lokalnoj (regionalnoj) zajednici planiranje primjene identificiranih mjera, odnosno pokretanje konkretnih projekata za realizaciju propisanih mjera te mogućnost prijave za financiranje provedbe kroz različite EU i nacionalne fondove.

Za ovaj javni poziv osigurana su sredstva u iznosu od 4.000.000,00 kuna, a pojedini prijavitelj može ostvariti sredstva u iznosu najviše do 120.000,00 kn.

https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=163

Nastavi čitati

Aktualno

Covid potvrde od sutra dostupne i u ljekarnama

Objavljeno

-

Napisao/la

    941 pregleda

Od sutra građani će moći u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu Covid potvrdu (EU DCC). Ona će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika, stoji u objavi HZZO-a.

Za dobivanje potvrde bit će dostatno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti Covid potvrdu.

“Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva”, ocijenili su iz HZZO-a.

Covid potvrda može se dobiti ako je zadovoljen jedan od uvjeta – cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva, negativni PCR test ili brzi antigenski test i preboljenje bolesti.

Nastavi čitati

Aktualno

Ministar Banožić najavio jači nadzor pripadnika HV zbog konzumacije droga

Objavljeno

-

Napisao/la

    417 pregleda

Foto: Vlada RH / D. Galić

Ministar obrane Mario Banožić danas je istaknuo da u Hrvatskoj vojsci postoji nulta stopa tolerancije na prisutnost droge te je u kontekstu posljednjih otkrivenih slučajeva najavio jači nadzor i stegovne mjere kako bi ih se svelo na minimum, a time i zaštitio ugled Hrvatske vojske, objavilo je Ministarstvo obrane.

Banožić je, navodi se u priopćenju, uoči sjednice užega kabineta Vlade izvijestio da, temeljem Zakona o suzbijanju zloporabe droga, Vojna policija provodi mjere izvanrednog nadzora.

“Potvrdio je da je, uz četiri vojnika kojima je prisutnost droge u organizmu utvrđena testiranjem na početku srpnja – prošli petak kod tri vojnika u urinu pronađena nedozvoljena supstanca, a da je jedan vojnik pokušao izbjeći testiranje.

Testiranja će se nastaviti

Ukupno je testirano oko 30 osoba u vojarnama u Splitu, Pločama, Udbini, Delnicama, Vinkovcima, Velikoj Gorici, a testiranja će se nastaviti i dalje.

“Zajedno sa zapovjednicima ćemo kroz interakciju pojačati redovni i izvanredni nadzor kako bismo tu brojku sveli na nulu. To znači nultu stopu tolerancije na prisutnost droge te će svi kod kojih je pronađena i koji su pokušali izbjeći samo testiranje završiti na stegovnome sudu”, rekao je.

Banožić očekuje od svih u sustavu HV-a zajednički angažman na suzbijanju zlouporabe droga “kroz interakciju i komunikaciju” te je u tom smislu najavio skoro donošenje paketa mjera “u suradnji s načelnikom Glavnog stožer i zapovjednicima grana”, kako bi se taj problem riješio.

Vojnici moraju među sobom sami, prije svega, prijavljivati i rješavati takve slučajeve, dodao je.

“Definitivno, ovo što je izašlo u javnost nije na korist i čast Hrvatskoj vojsci. Mnogi kroz ove pojedinačne slučajeve promatraju Hrvatsku vojsku, a s druge strane njezini pripadnici, ugovorni pričuvnici, ostvaruju perfektne sportske rezultate, kao i vojnici u misijama i operacijama. I nikome ne treba da netko ugrožava njihov angažman i trud jer je netko odlučio nešto konzumirati”, naglasio je ministar obrane.

Vojna policija i dalje provodi istragu u slučajevima nedavnih samoubojstava pripadnika HV-a. Nakon završetka izvijestit će javnost

Izvijestio je i da Vojna policija i dalje provodi istragu u slučajevima nedavnih samoubojstava pripadnika HV-a, a nakon završetka izvijestit će javnost.

Ni jedan od slučajeva, dodao je, nije povezan sa samom vojnom službom, ali od zapovjednika očekuje da pojačaju interakciju s vojnicima te da prate što se događa i u njihovom privatnom životu.

Svjestan je toga da je zapovjednicima teško osjetiti da kod nekog pripadnika postoji problem jer ih, kako je rekao, oni nastoje sakriti u radnom okruženju, ali potrebno je, istaknuo je ministar, poslati poruku da nema ni jednog životnog problema koji se ne može riješiti uz pomoć zapovjednika, Glavnog stožera i MORH-a odnosno da samoubojstvo nije rješenje.

Stoga će se intenzivirati i psihološka pomoći u vojsci te će nastojati uključiti i dio vanjskih suradnika iz medicinske struke”, stoji u priopćenju.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

Novi javni poziv Fonda za zaštitu okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje radnih podloga za izradu Programa ublažavanja,...

Aktualnoprije 2 sata

Covid potvrde od sutra dostupne i u ljekarnama

Od sutra građani će moći u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu Covid potvrdu (EU DCC). Ona će se moći...

Aktualnoprije 5 sati

Ministar Banožić najavio jači nadzor pripadnika HV zbog konzumacije droga

Foto: Vlada RH / D. Galić Ministar obrane Mario Banožić danas je istaknuo da u Hrvatskoj vojsci postoji nulta stopa...

Aktualnoprije 5 sati

Utajom poreza majka i kćer na području Vukovara i Vinkovaca stekle 1,4 milijuna kuna

Kako prenosi Večernji, a piše Hina, nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Osijeku, USKOK je podigao optužnicu protiv 54-godišnjakinje...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 198 novooboljelih, preminule dvije osobe

U protekla 24 sata zabilježeno je 198 novih slučajeva oboljelih od COVID-19 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas...

Aktualnoprije 7 sati

Županija ima 3 novozaražene osobe

U posljednja 24 sata VSŽ bilježi 3 novozoražane osobe, a sva tri testa bila su podvrgnuta PCR testiranju. Po jedna...

Aktualnoprije 8 sati

HAKOM upozorava o novoj internet prevari: Ne otvarajte ovaj link!

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti izvijestila je o novoj prevari na internetu. ‘Ne otvarajte poveznice prije nego provjerite jesu...

Aktualnoprije 8 sati

U utorak nova akcija darivanja krvi u Vinkovcima i Starim Jankovcima

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira akcije dragovoljnog...

Najčitanije