Središte Vinkovaca i danas će biti poprište događaja u sklopu ovogodišnjeg Adventa koji iz dana u dan privlači sve više naših građana. Osim već tradicionalno bogate gastronomske ponude uz koju se svi posjetitelji mogu zasladiti kuhanim vinom, ginom, čajem ili drugim omiljenim napitkom, čeka nas novi dan božićnog sajma i klizališta, ali i koncerti duhovne glazbe.

Okićene kućice, klizalište, koncerti, štandovi i kutak Djeda Božićnjaka čekaju vas i danas na Ledenom Orionu. Sedmi dan Adventa u Vinkovcima nastavlja puniti pješačku zonu, a kao i do sada, najveća gužva je na klizalištu koje okuplja sve generacije. Podsjetimo, klizanje traje po 45 minuta, a 15 minuta je predviđeno za izmjene skupine klizača i održavanje leda, pa su izmjene klizača svaki puni sat. Organizirane skupine mališana iz dječjih vrtića imaju besplatno klizanje, a osnovci koji dođu organizirano plaćaju ulaznicu 5 kuna i njima je klizalište namijenjeno u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Ostali ulaznici za klizalište plaćaju 10 kuna, a ako nemaju svoje klizaljke, mogu ih unajmiti za pet kuna. Klizalište radi od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 21 sat, petkom i subotom od 10 do 24 sata i nedjeljom od 10 do 23 sata.

Za vaše nepce zaslužni su vrijedni ugostitelji iz čijih se kućica svakodnevno širi miris ukusne hrane i toplog pića. Ponuda je uistinu raznolika i svatko će moći pronaći nešto za sebe i svoje najdraže, a o tome svjedoči i svakodnevna gužva oko adventskih kućica.

Večeras nas očekuju i prvi nastupi duhovne glazbe. Tako će pod adventskom kupolom u pješačkoj zoni, s početkom u 19 sati, nastupiti zbor Župe Preslavnog Imena Marijina iz Retkovaca, a nakon njih sve posjetitelje zabavljat će zbor Župe sv. Vinka Pallottija iz Vinkovaca.