19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Večeras u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci: Posljednja DORF večer

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Popularni Festival dokumentarnog rock filma, ovogodišnji 12. DORF, došao je do svoje završnice. Festival u Primoštenu i Vinkovcima organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci na čelu s Tonijem Šarićem.

Vinkovački dio DORF-a počeo je u srijedu, a završava večeras kada su na programu 3 glazbena dokumentarna filma te dodjela ovogodišnje DORF nagrade, rad splitskog kipara Mire Župe. Nagradu za najbolji regionalni film uručit će Siniša Labrović.

Publika će večeras moći pogledati dvije hrvatske premijere, a to su kratki filmovi ”More than a barbershop” o kultnom dublinskom barbershopu te ”Hannah Williams u Tokiju” o seriji koncerata mlade britanske soul pjevačice. Nakon toga na programu je film “Glasnije od oružja” o ulozi glazbe u Domovinskom ratu autora Miroslava Sikavice. Film će predstaviti Neda Frank, iz producentskog tima.

Kao posebnost večeri istaknut je dolazak veleposlanice Republike Irske u Hrvatskoj, gospođe Olive Hempenstall, koja u Vinkovce stiže kako bi s vinkovačkom publikom pogledala film o dublinskom barbershopu. Prije projekcije pripremljeno je druženje s Barbershop Španić, Ljutotekom i Valens craft pivom.

“Zahvaljujemo se svima koji ste bili s nama i radujemo se novim filmskim druženjima. Vidimo se od 20:30 sati u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci!!”, poručuju iz udruge RARE.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno