Kako bi educirali građane i upoznali ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija, kroz hrvatske gradove putuje Večernjakov digitalni autobus koji je u tu svrhu opremljen s najnovijom digitalnom tehnologijom i u kojem putuju stručnjaci i edukatori. Autobus je do sada posjetio Zagreb i Koprivnicu 31. svibnja i 2. lipnja, a danas stiže i u Vinkovce.

Građani će tako od 14:30 do 18.00 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz stručne edukatore, imati prilike naučiti sve što im je potrebno da bi savladali digitalne platforme koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu poput korištenja interneta bankarstva, moći će doznati kako elektronskim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu itd.

U Zagrebu i Koprivnici Večernjakov digitalni autobus privukao je pozornost građana pa su mnogi došli raspitivati se o mogućnostima koje imaju u tom svijetu novih tehnologija. Građani su mogli dobiti inicijalne kodove kod djelatnika MUP-a i uz pomoć djelatnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva mogli su aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice ili su mogli zatražiti od djelatnika FINA-e vjerodajnicu ePASS, čime će moći koristiti usluge u sustavu e-građani.