1 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Vedran Čuljak predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Svečanu prisegu, kojom su se obvezali da će raditi na dobrobit grada, dao je 21 vijećnik.

S liste HDZ-HSU-HSP to su Mladen Karlić umjesto gradonačelnika Ivana Bosančića koji je stavio mandat u mirovanje, Robi Ević i Tomislav Miličević umjesto Dalibora Šandrka i Hrvoja Ničea, koji su stavili mandat na raspolaganje te Vedran Čuljak, Marinko Lukenda, Mario Dražić, Mirela Fabijan, Marina Belačić, Petar Šimić, Vladimir Ćirić, Ilija Cota i Zrinka Mikić. S liste DP-a Davor Raić, Drago Kraljević i Josip Krpan, s liste MOST-Hrvatski suverenisti-Živi zid Goran Kajkić, Mirta Arlović i Damir Jakšić, s liste SDP-a Damir Rimac i Drago Majstorović, a s liste grupe birača Tihomir Posavčić.

Jednoglasno za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća izabran je HDZ-ov vijećnik Vedran Čuljak iz vladajuće koalicije HDZ-HSU-HSP. Za jednog od dvojice potpredsjednika izabran je Tomislav Miličević (HSP). Prijedlog oporbe za drugoga potpredsjednika, za kojega je predložen Goran Kajkić nije prošao te bi drugi potpredsjednik trebao biti izabran na prvoj radnoj sjednici Vijeća.

Vjerujem da ćemo imati stabilan rad Vijeća i to nam je važno budući da ćemo u sljedećem razdoblju raditi izuzetno puno važnih projekata. Gradovi koji budu imali nestabilnu političku situaciju teško će iznijeti sve ono što je pred nama, a to je i Fond za oporavak i otpornost i ITU mehanizam i brojni natječaji. Nadam se da će nam oporba biti konstruktivna, da će svojim primjedbama doprinositi da mi budemo što bolji, ali i podržati dobre projekte za grad Vinkovce”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Uputivši čestitku svim vijećnicima koji su danas prisegnuli i izabranima predsjedniku Vijeća Vedranu Čuljku i potpredsjedniku Tomislavu Miličeviću. Bosančić je istaknuo: „Nadam se da ćemo dobro surađivati i da ćemo kroz Gradsko vijeće doprinijeti da i Gradska uprava što bolje radi, ali i da će svi oni projekti koji su važni za naše sugrađane dobiti potporu Vijeća. Želim im da kroz svoj mandat doprinose izgradnji grada Vinkovaca, ali i da se osobno izgrađuju kroz tu jednu političku utakmicu na gradskoj razini. Tu možda i nema previše politike, više je to interes grada i građana, ali to i je nešto najljepše, raditi za svoj grad, raditi za svoje sugrađane”.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju i jednoglasnom izboru za predsjednika Gradskog vijeća, kao i svim građanima koji su sudjelovali u izbornom procesu, Vedran Čuljak je istaknuo: „Iskreno se nadam kako će vijećnici, koji su danas to i prisegnuli, svoju dužnost obavljati časno i na dobrobit grada Vinkovaca u svim poljima i da ćemo nakon četiri godine svi zajedno biti ponosni na ostvarene rezultate. Pred nama je izazovno razdoblje u kojemu se moramo osvrnuti ponajprije na gospodarstvo i prosperitet svih građana. Zaista sam siguran da će politike biti vrlo malo i da će svi vijećnici, iz pozicije i iz opozicije, raditi na dobrobit svih građana”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno