24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Vedran Mičetić objavio singl Pamtim

Više od autora

- vl promo-

Vedran Mičetić (singl Pamtim) [St]

Vedran Mičetić, kantautor iz Rijeke, zaljubljenik u pisanje od srednjoškolskih dana, u svojoj kolekciji ima preko 1000 pjesama. 2009. g. snima svoj kantautorski prvijenac ‘Odsjaj godina’.

Album je objavljen pod izdavačkom kućom Dancing Bear, a nastao je kao zahvala dugogodišnjem prijatelju Igoru Poljaku koji je književno i glazbeno utjecao na Vedrana.

Krenuo je s novim pjesmama, no ne žuri, snima i objavljuje po vlastitom osjećaju.

Početkom 2016. nastala je i pjesma ‘Pamtim’.

‘To je jedna od onih pjesama za koju imaš strahovitu želju da je snimiš. Jednostavno ima nešto.’.

Vedran je odlučio promijeniti glazbeni žanr koji sada svojom jednostavnošću i glazbenom emocijom više odgovara njegovoj ulozi pjesnika. Glazba je cjelina koja tu priču prati i naglašava emociju. Kvartet gudača, fenomenalna akustična gitara Elvisa Stanića i anđeoski prateći vokali Studija Maraton posebnost su tog novog zvuka kao i emotivni recital na kraju pjesme.

Aranžman i produkciju potpisuje Olja Dešić koji u ovoj prilici kaže: ‘Svidjela mi se konkretno ova posebna pjesma u kojoj je Vedran prvenstveno u ulozi pjesničke duše. Njegovi su tekstovi i poruke duboko proživljeni. Mislim da je tu njegov osnovni talent i da glazbeno ruho koje ga okružuje to ne smije ometati ni na koji muzičarski način, nego vjerno pratiti emociju – kao neki pjesnikov soundtrack. Imala mi je neki Cohenovski miris. Iz tog razloga ovoj pjesmi nisam tražio mjesto pod suncem popa ili rocka. U ovoj mi je ulozi prirodan i uvjerljiv. A i drugi su to primijetili.’

Glumica Mirta Polanović oduševljena tekstom recitala, kaže:

‘Vedrana sam upoznala na zanimljiv način. Jednoga dana me je nazvao i uz preporuku mojih kolega, što me je ugodno iznenadilo, pitao bi li pristala snimiti recital. Dojmila me se ideja same pjesme i vrlo romantičnog teksta. Pročitavši tekst, dogodila se instant reakcija i tada sam shvatila da to jednostavno moram snimiti. Snimila sam nekoliko verzija te ih poslala Vedranu. Ima nešto u njegovim riječima koje u meni bude iskustvo i jasnu sliku koju onda mogu interpretirati kao da sam ih i sama proživjela. Nadam se da će se u ovoj pjesmi prepoznati one romantične duše. Veseli me daljnja suradnja i nastavak ovog skromnog i lijepog djela.’

VEDRAN MIČETIĆ: PAMTIM [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno