Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da su normalizirali opskrbu bolnica lijekovima, a razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove se nastavljaju.

“Uplaćenih 900 milijuna kuna za dugove veledrogerijama jasan su signal Vlade da smo spremni napraviti sve za poboljšanje stabilnosti sustava. Razgovori nisu završili, idućeg tjedna je sastanak s veledrogerijama, čiji su me predstavnici izvijestili da će normalizirati opskrbu bolnica lijekovima. Ali to ne znači da smo problem riješili već da ćemo nastaviti razgovarati”, rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Što se tiče epidemiološke situacije, Beroš je ocijenio da smo na prekretnici i poručio građanima da se trebaju cijepiti. “S obzirom na broj novozaraženih i preminulih, jasno je da smo na prekretnici. Odaziv na cijepljenje, poštivanje mjera, to određuje smjer epidemije. Cijepljenje je najsigurniji i najjednostavniji alat za povratak na staro”, naglasio je.