Premda je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac poručio kako će se do kraja lipnja odigrati sve utakmice rukometne sezone, postavlja se u pitanje je li to stvarno moguće?

Trebala je Spačva odigrati utakmicu sezone prošlog vikenda, no dva dana prije utakmice Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza donio je odluku o zastoju natjecanja u prvim i drugim hrvatskim rukometnim ligama. „Ovo nam nikako ne odgovara. Taman smo se vratili na pravi put željni igre, pobjeda i dokazivanja. Svi igrači bili su u punom pogonu, a od petka je opet prekid uslijed čega smo bili prisiljeni na tjedan dana raspustiti ekipu”, poručio je trener Spačve Josip Mečić istaknuvši kako je teško uopće pronaći način kako se ponašati u ovakvim situacijama.

Nitko u Spačvi nije očekivao ovakvu odluku jer su se nadali kako će ovu sezonu privesti kraju. Doduše, proteklih godina Spačva je redovno osiguravala svoje mjesto u ligi za prvaka, no ove godine nešto je drugačija situacija. Pandemijska sezona nije „sjela” najbolje rukometašima Spačve. 

„Spletom okolnosti, ove korone i nekoliko prekida natjecanja i treninga, završili smo nakon četiri godine u ligi za ostanak. Dočekali smo početak sezone nespremni, nismo smjeli trenirati u dvorani dva tjedna i to je ostavilo trag na iznimno loš ulazak u sezonu. No, ne trebamo se pravdati, moramo gledati prema naprijed i pripremati se za sljedeću sezonu”, navodi Mečić, a prema njegovim riječima Spačvu očekuju promjene na kraju sezone. Roster ekipe bi će osvježen i pomlađen, dok neizvjesnost ostaje glede financijskog stanja jer je ono puno lošije u odnosu na godine prije. „Vidjet ćemo kakvi će biti planovi ljudi koji budu pobijedili na izborima. Nadamo se da neće biti puno promjena na tom polju, ali nije lagana situacija. Nećemo odustati, idemo dalje i očekujemo da ćemo u sljedećoj sezoni biti puno bolji”, odgovara trener Spačve.

Do kraja sezone vinkovački rukometaši moraju odigrati još 9 utakmica Paket24 Premijer lige i četvrtfinale hrvatskog kupa. Mečić ističe da je važno vidjeti kakav će biti rasplet ove sezone, a pitanje je hoće li oni stići odigrati sve utakmice u nešto više od mjesec dana, a u Spačvi imaju jednu želju, privesti sezonu kraju bez prekida natjecanja.