28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Velika pomoć Veteranki Domovinskog rata vinkovačkoj Udruzi TRN

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vinkovačka udruga TRN (Tvoje ruke i noge) večeras se u veselom ozračju okupila na prigodnom domjenku na kojem su nazočili svi njezini članovi. Međutim, TRN-ovci nisu bili sami. U goste su im došli članovi udruge Veteranki Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije u pratnji vilenjaka koji su ih darivali prigodnim poklonima. „Razveselili smo se sitnim poklončićima, ali glavni cilj ovog susreta donijeli su nam Veteranke Domovinskog rata VSŽ. One su izrazile dobru volju za suradnju s našom udrugom”, započinje Renata Musil Vorgić, predsjednica Udruge TRN koja broji 18 osoba s cerebralnom paralizom.

Hvalevrijedan „poklon” Veteranki zapravo je u obliku kombija kojeg su dali na korištenje Udrugi TRN kadagod im je on potreban za prijevoz njihovih članova koji su u invalidskim kolicima i teže pokretni.

„Ono bitno je to da je njihov kombi prilagođen i ima rampu uz koju je omogućen prijevoz osoba s invaliditetom”, poručila je predsjednica TRN-a. Udruga je relativno mlada, uskoro će proslaviti tek svoj prvi rođendan i u prethodnih godinu dana korona ih je doslovno „stopirala” jer su u planu imali svakakve aktivnosti koje su na kraju morali prolongirati.No, TRN-ovci ne gube entuzijazam, uz ogromnu volju suočavaju se s nedaćama i u budućnosti im je cilj imati vlastito vozilo kojim bi svojim članovima mogli pomoći u njihovim svakodnevnim potrebama. Uz ovakvu pomoć Veteranki svakidašnjica će im biti uvelike olakšana, a budućnost puno vedrija i poticajnija.

“Dugo smo čekali ovo druženje s našim prijateljima u ovo blagdansko vrijeme. Božićni ugođaj je još bolji i potpuniji kad imamo ovakve prijatelje s kojima se uvijek volimo podružiti”, rekao je domaćin Krešu Sučić, član TRN-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno