Na Svečanoj dodjeli Nagrada Hrvatskog muzejskog društva, održanoj 16. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, dodijeljene su Nagrade za životno djelo i Godišnje nagrade projektima realiziranim u 2019. godini. Ocjenjivački sud za dodjelu Nagrada HMD-a imao je težak zadatak izbora između 49 pristiglih prijava, ne samo zbog brojnosti prijava već i zbog njihove kvalitete.
Nagradu za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva Ocjenjivački sud dodijelio je trima vrsnim muzealkama među kojima i dugogodišnjoj etnologinji Gradskog muzeja Vinkovci mr.sc. Ljubici Gligorević, muzejskoj savjetnici u mirovini. Nagrada za životno djelo pripala je i Željki Kolveshi, muzejskoj savjetnici u mirovini Muzeja grada Zagreba te Hermini Göricke Lukić, muzejskoj savjetnici u mirovini Muzeja Slavonije Osijek.
Godišnje nagrade za 2019. godinu dodijeljene su u devet kategorija, a u kategoriji za međumuzejsku suradnju nagrada je dodijeljena višoj kustosici Aniti Rapan Papeša iz Gradskog muzeja Vinkovci i kustosici Aniti Dugonjić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, za suradnju na hrvatskoj izložbi „Avari i Slaveni južno od Drave” u okviru međunarodnog projekta „Avari i Slaveni” u suradnji hrvatskih i slovačkih arheologa.
“Od primanja nagrade jedino je ljepše primanje dvije nagrade! Pa su tako prvi put u 75- godišnjoj povijesti Gradskog muzeja Vinkovci ne jedna nego čak dvije djelatnice dobile nagrade Hrvatskog muzejskog društva. Muzejska savjetnica Ljubica Gligorević, koja je od ožujka u mirovini, dobila je nagradu za životno djelo, dok je viša kustosica Anita Rapan Papeša, koja do mirovine ima još 23 godine, podijelila nagradu s kustosicom Anitom Dugonjić iz Arheološkog muzeja u Zagrabu za najbolju međumuzejsku suradnju na izložbi ”Avari i Slaveni”. Čestitamo dobitnicama!”, ističu u Gradskom muzeju Vinkovci.