15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Velika vijest za Slavoniju i stotine mladih stručnjaka!

Više od autora

- vl promo-

Kompanija Ericsson Nikola Tesla najavila je da u Osijeku s radom počinje razvojno-istraživački centar čiji će stručnjaci biti angažirani na razvoju nove 5G tehnologije. Centar bi trebao omogućiti nova radna mjesta za mlade stručnjake.

U novom razvojno-istraživačkom centru u Osijeku tvrtke Ericsson Nikola Tesla koji već zapošljava 20 stručnjaka kako bi radili na razvoju 5G tehnologije svoju bi budućnost mogli pronaći brojni mladi stručnjaci. Naime, tvrtka je predstavila svoje aktivnosti na području istraživanja i razvoja pete generacije mobilnog sustava pod nazivom “Usmjereni na budućnost”. Ti centri krenuli su s malim brojem zaposlenih, a danas Zagreb zapošljava 800 stručnjaka, dok ih u splitskom razvojnom centru radi 600.


Hrvatska će postati jedna od zemalja predvodnica razvoja 5G mreže koja će povezivati sve uređaje na internetu, a do 2025. godine oko 100 milijardi uređaja bit će na taj način umreženo. Premijer Plenković rekao je kako se projekt Ericsson Nikole Tesle, odnosno otvorenje centra u Osijeku, “uklapa u Vladin projekt Slavonija, Baranja i Srijem, privlačenju privatnih investicija i ostanku naših ljudi u Hrvatskoj”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno