6 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Velika završnica Zimske futsal lige

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci večeras je odigrana završnica Zimske futsal lige, jedinog futsal natjecanja za najmlađe uzraste u Slavoniji, a u organizaciji Malonogometnog kluba Aurelia Futsal Vinkovci.

U playoff su plasirane sve ekipe radi pružanja većeg broja utakmica djeci, ističu organizatori. U ligi je ukupno sudjelovalo 18 ekipa u dvije kategorije. U kategoriji limača (2011./’12.g) 10 ekipa dok je kod početnika (2013./’14.) preostalih 8. U limačima sudjelovali su: Aurelia Futsal, NK HAŠK St. Jankovci, NK Lovor Nijemci, NK Radnički Županja, HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, HNK Cibalia 3, HNK Vukovar 1991, NK Dilj 1 i NK Dilj 2. U kategoriji početnika to su bili: Aurelia Futsal, NK HAŠK St. Jankovci, NK Lovor Nijemci, NK Radnički Županja, HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, HNK Vukovar 1991. i NK Dilj.

U kategoriji Zimska futsal liga 11/12 prva tri mjesta zauzeli su: HNK Cibalia 1, NK Radnički Županja i HNK Cibalia 3. U kategoriji Zimska futsal liga 13/14 poredak na prva tri mjesta je sljedeći: HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, NK Radnički Županja.

“Ovo je druga Zimska futsal liga. Prvi turnir održan je 2020., a prošle godine je, zbog korone, izostao. Karakteristika je ovoga turnira što sudjeluju nogometni klubovi plus Aurelia, ali se igra po futsal pravilima. Svima nam ovo dobro dođe. Nama svakako jer organiziramo natjecanje u sportu kojim se bavimo, a nogometnim klubovima isto tako jer u razdoblju zimske stanke nisu u mogućnosti trenirati budući da nemaju terene s umjetnom travom, a ovdje su sada imali priliku biti aktivni tijekom devet tjedana. Odaziv je dobar, ukupno je sudjelovalo 18 ekipa što znači da kroz ligu prošlo preko 200 igrača što je odličan broj i mi smo stvarno zadovoljni” istaknuo je Mladen Crnaić, predsjednik MNK Aurelia Futsal.

“Bilo je teško, pogotovo penali”, rekao nam je Matej Markota, kapetan Cibalie 2 (13/14). Marko nogomet igra dvije godine. Počeo je u NK Frankopanu, pa je prešao u Cibaliju. Marko trenira i judo u Judo klubu Olimp, a oba sporta jednako voli. Svojim vršnjacima poručuje: “Bavite se bilo kojim sportom da budete zdravi”.

“Mi dolazimo iz Jankovaca i bilo nam je super na ovom turniru”, rekao nam je Luka Kenjereš, kapetan momčadi NK HAŠK Stari Jankovci (11/12). Nogomet igra od 2016. godine, a voli ga i zbog treninga i igre, a i zbog društva. Trener kaže da je dobar igrač, a Luka bi volio nogomet igrati i kao odrastao.

Zadovoljni turnirom su i treneri, potvrdio nam je to i Ivan Ratkić, trener dvije Cibalijine ekipe u kategoriji 13/14. “Turniri su jako važni za najmlađe igrače, od upoznavanja s drugom djecom i druženja do stjecanja nekog natjecateljskog duha, spoznavanja koliko je važna pobjeda, a sve se to onda pretače i na druge stvari u životu”, istaknuo je Ivan Ratkić napominjući kako Cibalia u 2013., ’14. i ’15. godištu trenutačno ima 40-ak djece s čime su vrlo zadovoljni.

Male nogometaše večeras je bodrila i odlično raspoložena publika, a organizator je pripremio bogat popratni program uz light show, konfete, bogatu ponudu hrane i pića. Zimska futsal liga igrana je pod pokroviteljstvom Tinker Labs Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno