33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Veliki hit Lipps Inca u novom St. Vincent ruhu za novog Grua!

Više od autora

- vl promo-


St. Vincent objavila je novu verziju kultnog disko hita “Funkytown” funk grupe Lipps Inc.! Novu izvedbu pjesme iz 1979. producirao je nedavno Grammyjem nagrađen Jack Antonoff. Ova obrada najnovija je pjesma iz soundtracka animiranog filma “Illumination’s Minions: The Rise of Gru” čiji se izlazak iščekuje početkom srpnja.

“Funkytown” je drugi otkriveni singl iz nedavno najavljenog soundtracka za film “Illumination’s Minions: The Rise of Gru”, novog nastavka najveće animirane franšize u povijesti – prethodno je objavljena pjesma “Turn Up The Sunshine”, odnosno suradnja između Tame Impale i Diane Ross. Animirana akcijska komedija smještena u sedamdesetima govori priču o počecima Grua, odnosno o tome kako je najveći svjetski superzlikovac (kojemu glas daje Steve Carrell) prvi put susreo svoje legendarne Minione i formirao nezaustavljivu vojsku. Soundtrack će u cijelosti biti objavljen paralelno sa svjetskom premijerom filma, odnosno 1. srpnja.

Soundtrack filma čini niz funk, disco i soul klasika, počevši od potpuno novih verzija nekih od najvećih hitova sedamdesetih pa sve do najvećih talenata današnjice koji spomenutim žanrovima daju nove elemente i time ponovno jačaju njihovu popularnost. U zvjezdanoj postavi se tako nalaze St. Vincent koja je obradila “Funkytown”, hit Lipps Inca iz 1979., zatim H.E.R. koja se okušala u pjesmi Slyja “Dance to the Music”  iz 1967., Bleachers koju predstavljaju svoju verziju pjesme verzije pjesme Johna Lennona “Instant Karma!” te Phoebe Bridgers koja reinterpretira “Goodbye To Love” grupe The Carpenters iz 1972. Naravno, na soundtracku se pojavljuju i sami Minionsi sa prepoznatjlivom izvedbom pjesme “Cecilia” Simona & Garfunkela.

Prošle je godine Annie Clark – poznatija kao St. Vincent – objavila svoj šesti studijski album “Daddy’s Home” s kojim je zaradila trećeg Grammyja u karijeri. Grammyjem je prethodno nagrađena 2019. za pjesmu “Masseduction” u kategoriji za najbolju rock pjesmu te 2014. za album “St. Vincent” u kategoriji za najbolji album alternativne glazbe – kao i ove godine.

Uz solo rad, St. Vincent je ostvarila bezbroj interesantnih trenutaka u dosadašnjoj karijeri: 2012. je snimila album s Davidom Byrneom (“Love This Giant”), 2014. je nastupala kao Nirvanina pjevačica i gitaristica nakon što je bend primljen u Rock and Roll Hall of Fame., a 2019. je, na dodjelama Grammyja, izvela atraktivan nastup s Dua Lipom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno