- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora u dvorani Doma sportova u Zagrebu, 4. prosinca održana je Izborna skupština Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. Za novog-starog predsjednika Saveza jednoglasno je izabran prof.emeritus dr.sc. Vladimir Findak, koji je, uz predsjednički mandat za razdoblje 2019.-2023., izabran i za doživotnog počasnog predsjednika Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, također jednoglasnom odlukom Skupštine.

Nakon Izborne skupštine, u nazočnosti pedesetak delegata i uvaženih gostiju te ovogodišnjih laureata, održana je svečanost “Dan sportske rekreacije Hrvatske” uz dodjelu nagrada i priznanja Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve”. Prestižna priznanja dodijeljena su savezima i udrugama koje su obilježile 2019. godinu, a dobitnik jednog takvog priznanja je i Savez za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca “Sport za sve” i to za uspješnu organizaciju i provedbu sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti “Sport za sve” na lokalnoj razini u 2019. godini.

Ovo priznanje zaslužio je tim mladih ljudi predvođen predsjednikom Nikolom Jurkovićem, potpredsjednikom Mariom Klarićem, tajnikom Igorom Nađem te stručnim tajnikom Matejom Buhačem, koji je organizirao je i proveo nevjerojatnih 19 manifestacija uz sudjelovanje 3 000 sudionika i s preko 50 000 posjetitelja. Nagrade i priznanja dobitnicima su uručili predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. U ime Saveza za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca “Sport za sve” priznanje je primio predsjednik Nikola Jurković.

“Bila je to prilika za zahvaliti Savezu i Olimpijskom odboru na ukazanoj časti i prepoznavanju rada vinkovačkog tima, kao i Gradu Vinkovcima na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, koji pružaju veliku potporu idejama našega tima i provedbi samih manifestacija te Zajednici športskih udruga grada Vinkovaca i Upravnom odjelu društvenih djelatnosti grada Vinkovaca na velikoj podršci u svakodnevnom radu”, istaknuo je večeras u Vinkovcima Nikola Jurković na Skupštini Saveza za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca “Sport za sve”, koja je protekla i u znaku ovog vrijednog priznanja.